Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Eintracht Frankfurt splnil roli favorita a těsně vyhrál nad Aberdeenem

Domácí Eintracht splnil roli favorita a v důležitém prvním utkání zvítězil nad skotským Aberdeenem. Nebyla to zas tak jednostranná záležitost, jak bychom si před zápasem mohli myslet, ale díky trefám Marmoushe s Kochem si domácí přeci jen připsali tři body.

Eintracht má s poháry stále více zkušeností a jsou pozitivní. Dnes to domácí chtěli zúročit v zápase se skotským Aberdeenem a nakonec se jim to povedlo. Děkovali za to i výrazné převaze v držení míče, 79 ku 21%. Ale především obránci Robinu Kochovi, který po hodině hry vstřelil vítěznou branku.

Prvního gólu jsme se dočkali velmi záhy. Psala se desátá minuta, když se vracející se obránce Jack MacKenzie dopustil faulu ve vlastním vápně a sudí Theouli okamžitě pískal penaltu, aniž by měl nějaké pochybnosti. Odpovědnost za vstřelení prvního gólu na sebe vzal egyptský útočník Omar Marmoush a bylo vidět, že si věří. Dobře udělal, protože brankář Kelle Roos se na jeho ránu nechytal.

Nicméně jakkoli to bylo nepravděpodobné, skotský celek vrátil úder a to poměrně rychle. Ve 22. minutě pláchl s míčem u nohy Nicky Devlin, který se u vápna Němců rozhodl o zpětnou nahrávku. Tu nikdo z domácích nečekal, respektive tenhle klíčový prostor řádně nevykryl. Balon tak skončil u nohou připraveného Danteho Polvary a mladý Američan ranou pod víko srovnal na 1:1.

Překvapivě se ale po této brance Eintracht nevrhl vpřed a nesnažil se nijak výrazně vrátit do sedla. Až ve 44. minutě musel jeden z hostujících obránců vytěsnit nepříjemnou ránu mimo tři tyče. Mnohem lépe reagoval v 61. minutě. Chaibi našel krásným pasem od rohového praporku hlavu volného obránce Robina Kocha a ten se nemýlil - 2:1.

Tahle branka definitivně zlomila jakýkoli odpor Skotů, kteří se už přestali snažit ještě se zápasem něco udělat. Až snad tři minuty před koncem se ještě větší množství hostujících hráčů nahrnulo před svatyni brankáře Trappa, jenže tím aktivita Skotů skončila a žádný výsledek nepřinesla. Domácí navíc zbytek zápasu efektivně kouskovali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele