Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 6. kolo
14.12.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Besiktase (© AFP)

Beşiktaş vyhrál v Luganu o dva góly a nakonec obsadil třetí místo skupiny D

Výkony tureckého Besiktase jsou po právu považovány za jedno z největších zklamání skupinové fáze Konferenční ligy, protože istanbulský gigant získal v pěti zápasech jediný bod a před závěrečným duelem na švýcarské půdě tak byl bez jakékoli šance na postup do jarní fáze evropských pohárů. Na závěr si však alespoň částečně vylepšil reputaci proti podceňovanému Luganu, které porazil o dva góly a se čtyřmi body přeci jen skončil třetí.

FC už bylo také bez šance na pokračování v evropských pohárech v jarní části, ale chtělo alespoň udržet třetí pozici, což se mu kvůli dvougólové porážce nepovedlo - se čtyřmi body tedy skončilo poslední čtvrté. Úvodní poločas nebyl před zcela prázdnými tribunami nikterak atraktivní, oba soupeři měli problémy s přechodem do útočné fáze a více jak pětatřicet minut se neurodila žádná gólová příležitost.

Nicméně svěřenci trenéra Rızai Çalımbaye přeci jen otevřeli gólový účet necelých deset minut před přestávkou. Po akci na levém křídle byl Cenk Tosun napoprvé zablokován, avšak poté svou akrobatickou dorážkou naprosto zaskočil brankáře Saipiho a z mírného úhlu přeci jen dopravil balón do branky. V následujícím průběhu nešetřily oba protivníci s agresivitou a polský rozhodčí Raczkowski uděloval jednu žlutou kartu za druhou.

Istanbulský favorit definitivně rozhodl svém úspěchu v 88. minutě. Druhou trefu JK přidal Emrecan Terzi, jenž se opřel do odraženého míče z dvaadvaceti metrů a jeho skákavý pokus propadl kolem chybujícího Saipiho do sítě. V poslední minutě základní hrací doby byli po vzájemné potyčce přímo vyloučeni domácí kapitán Renato Steffen a hostující Alex Oxlade-Chamberlain, na výsledku se však již nic nezměnilo. V domácím dresu nastoupil od 70. minuty český krajánek Roman Macek.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele