Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Andreas Skov Olsen (© AFP)

Lugano napotřetí nepřekvapilo, tentokráte podlehlo Clubu Bruggy o dva góly

Švýcarské Lugano bylo před zahájeném skupiny D považováno za největšího outsidera a předpovídalo se, že do další fáze téměř jistě nepostoupí, ovšem v úvodních dvou duelech překvapilo norské Bodø/Glimt (0:0) i turecký Besiktas (3:2), a nyní se o podobný kousek chtělo postarat také s belgickým favoritem. Nicméně hosté tentokráte na trávníku dominovali a i přes snížení protivníka zhruba dvacet minut před koncem zaslouženě vyhráli 3:1.

Domácí výběr tak prozatím klesl na třetí pozici se čtyřmi body o skóre za norský klub, naopak Club Bruggy podruhé vyhrál a se sedmi body celé skupině vévodí. Svěřenci trenéra Ronnyho Deily tak doposud zaznamenali jedinou ztrát a to hned v úvodu s istanbulským vyzyvatelem (1:1). Toto čtvrteční utkání sice začalo velmi opatrně, avšak favorit z ničeho nic udeřil přesně po odehrané čtvrthodiny díky trefě Édera Balanty.

Zkušený třicetiletý kolumbijský záložník se po odvráceném přímém volném kopu položil do opakovaného centru Zinckernagela z pravého křídla a netradiční "rybičkou" pokořil naprosto bezmocného gólmana Saipiho. V dalším průběhu úvodního dějství se nic zásadního nestalo, hosté se podruhé prosadili pět minut po změně stran. Uklidňující dvoubrankové vedení pro Bruggy zajistil teprve třiadvacetiletý dánský forvard Andreas Skov Olsen.

Ten si po zpětné nahrávce Buchanana z pravé strany navedl balón blíže do středu a svůj nechytatelný projektil z osmnácti metrů parádně uklidil do bližšího spodního růžku kolem plachtícího domácího strážce. Lugano se ale nehodlalo vzdát a od tohoto momentu přidalo v ofenzivní fázi. Kýžené branky se dočkalo v 74. minutě, neboť snížil Shkëlqim Vladi.

Dvaadvacetiletý forvard s kosovskými kořeny se po ráně ze střední distance a zákroku gólmana Mignoleta dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti a chladnokrevně poslal míč doprostřed branky. FC se pak mnohem častěji nacházelo na útočné polovině, jenže až do závěrečného hvizdu si žádnou velkou možnost nevypracovalo a naopak tři minuty před vypršením základní hrací doby obdrželo třetí rozhodující zásah.

Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel Hans Vanaken, jenž si po akrobatickém pasu Mecheleho z levé strany šestnáctky udělal prostor mezi dvěma bránícími protihráči a přesně umístěnou hlavičkou z hranice brankového území pokořil dívajícího se Saipiho. V domácím dresu opět nastoupil český krajánek Roman Macek, který přišel na trávník jako střídající hráč v 78. minutě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele