Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

V Curychu gól nepadl, Lugano tak získalo cenný bod proti norskému Bodø/Glimt

Švýcarské Lugano vstupovalo do skupiny D jako jednoznačný outsider a mnoho získaných bodů se mu nepředpovídalo, protože i vzhledem k nevyhovujícímu stadionu musí všechny tři domácí duely odehrát v Curychu. Nicméně hned na úvod dokázalo zaskočit ambiciózního norského vicemistra Bodø/Glimt a po zodpovědném výkonu v defenzívě s ním uhrálo cenný nerozhodný výsledek.

Přemožitel pražského týmu Bohemians 1905 ve 2. předkole KL si brousil zuby na úspěšný vstup do skupinové fáze, kde to v konkurenci belgických Brugg a tureckého Besiktase bude mít opravdu složité, jenže svůj cíl nesplnil. Diváci se přílišně zajímavých akcí nedočkali a k vidění byl nesmírně opatrný duel, míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy.

Svěřenci trenéra Kjetila Knutsena se sice tlačili na útočnou polovinu a balón měli častěji pod kontrolou, jenomže k žádnému většímu ohrožení branky Lugana se jednoduše nedostávali. Obrázek hry se prakticky neměnil ani po přestávce a vše směřovalo k tomu, že žádný gól nepadne.

Nicméně v páté minutě nastavení mělo Lugano obrovské štěstí, protože o vítězství severského vyzyvatele nakonec chtěl rozhodnout střídající Albert Grönbaek, jenž po přihrávce z levé strany orazítkoval levou konstrukci střelou z dvanácti metrů. Bodø/Glimt za čtrnáct dní přivítá Club Bruggy, švýcarský tým se pokusí překvapit v Istanbulu s Besiktasem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele