Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hráči Bodø/Glimt (© AFP)

Bodø/Glimt se přihlásilo do boje o postup, porazilo 3:1 Besiktas

Norské Bodø/Glimt výrazně zamíchalo kartami ve skupině D a doma porazilo trápící se Besiktas 3:1. Hostům se ani po odchodu trenéra Günese nedaří a v tabulce Konferenční ligy klesli na poslední místo.

To není pro tradiční tureckou značku dobrá zpráva. Besiktas měl patřit do kruhu velkých favoritů, ale podzim ho načapal ve výsledkové krizi, ze které se musí co nejrychleji dostat. Situace došla tak daleko, že rezignoval kouč Senol Günes, takže v Norsku vedl tým asistent Hari Vukas a jeho svěřenci se museli popasovat s odhodlaným soupeřem i umělým trávníkem a nedopadlo to pro ně dobře.

Besiktas přitom měl šance a mohl se klidně ujmout vedení, kdyby ve 13. minutě proměnil loženku Vincent Aboubakar, jeho ostrou ránu vyrazil domácí brankář. O pár minut později si Aboubakar souboj s Chajkinem zopakoval a znovu z toho vyšel vítězně brankář Bodø/Glimt. Dvě zahozené šance podlomily hostům psychiku a inkasovaný gól z kopačky Alberta Grönbaeka zadělal na problémy. Domácí fotbalista se dostal k bezprostřední dorážce, se kterou Günok nemohl nic dělat. Do třetice pak neuspěl hlavičkující Aboubakar a z frustrace vysvobodil Turky až poločasový hvizd.

Z pohledu Besiktase ještě nebylo nic ztraceno, ale Chajkin v brance Bodø/Glimt se dál překonával. V 51. minutě výborně vyrazil pokus Rašici a zahanbit se nenechal ani Günok po ráně Pellegrina. Ten pak neproměnil ještě jednu neuvěřitelnou šanci. Sám před prázdnou brankou trefil tyč a dorážku pak zachránil na brankové čáře jeden z hostujících obránců.

V této chvíli se to začalo Besiktasi sypat a v 58. minutě zvýšil na 2:0 Faris Pemi Moumbagna, jehož tvrdá rána zapadla k tyči. Za chvíli Šugelj zvyšoval už na 3:0, ale v tomto případě ještě Besiktas zachránil praporek pomezního. Jednoznačným smolařem zápasu byl Aboubakar, jenž nadále prohrával souboje s Chajkinem. Nevedlo se ani jiným zakončovatelům, kupřikladu Rebićovi. A tak přišla 87. minuta a definitivní pojistka domácích. Defenziva Besiktase nechala Günoka úplně vykoupat a Ulrik Saltnes po několikáté dorážce trefil odkrytou bránu.

Besiktas už jenom korigoval na přijatelnějších 1:3, tedy spíš to za něj udělali domácí, protože Brede Moe si hlavou vstřelil vlastní gól. Bodø/Glimt se tak hlasitě přihlásilo do bojů o postup, nicméně situace ve skupině D zůstává pro všechny čtyři týmy otevřená.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele