Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Bodø/Glimt bez bodů, Bruggy vezou těsné vítězství

Bruggy velebí zkušeného záložníka Hanse Vanakena, který se dnes zapsal do střelecké listiny jako jediný. Díky němu si Belgičané odváží tři body a Bodø/Glimt smutní.

Bodø/Glimt se dnes utkalo s belgickými Bruggami a tohle utkání mělo i českou stopu, protože hlavním arbitrem byl Ondřej Berka. A soudě dle předzápasových scenérií ho čekalo hodně zajímavé utkání, protože kulisa v Norsku byla opravdu fantastická. Bruggy, jeden z favoritů celé skupiny, chtěly po poslední remíze s tureckým Beşiktaşem konečně bodovat naplno. Dnes je ale nečekalo nic snadného.

Po pěti minutách se hosté málem probili do zajímavé šance, když se až k bráně domácího Mignoleta dostal dánský záložník Albert Grønbæk Erlykke, ale na někdejšího brankáře Liverpoolu nevyzrál. Bruggy nehrály zrovna aktivně a spíš nechávaly míč na kopačkách soupeře, ale dost možná to byla taktika. Protože ve 20. minutě si do vápna Norů naběhl Hans Vanaken a usměrnil balon do brány!

Bruggy vedly i přesto, že se sudí poměrně dlouho díval na monitor kvůli možnému ofsajdu. Do práce pak musel i domácí brankář Nikita Chajkin, kterému nakonec po ráně Skóraśe pomohli jeho vlastní obránci. Plno práce měl i Simon Mignolet, kterého pořádně protáhl ostrou ranou Moumbagna.

Srovnat mohl šest minut po změně stran střelec Pellegrino, jehož bomba Mignoleta pořádně vystrašila. Nakonec mu ale pomohla jeho vlastní obrana. Na druhé straně vyrážel Chajkin ránu Vanakena. Domácím mohl vykřesat naději faulující De Cuyper, jenže následná standardka poslala míč vysoko nad bránu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele