Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
5 : 2
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Albert Grönbaek a Amahl William Pellegrino (© AFP)

Bodø/Glimt zvládlo roli favorita a Lugano dostalo pět branek

Bodø/Glimt si dle očekávání poradilo s Luganem. Hosté sice v Norsku předvedli ke konci utkání bojovný výkon, ale za výsledek 2:5 jim asi nikdo gratulovat nebude. Domácí ofenzivu opět řídil hlavně Amahl Pellegrino, autor dvou branek domácího výběru.

Bodø/Glimt se doma pokusilo upevnit si druhé místo a s tím i jistou kvalifikaci do další fáze. Potřebovalo ale porazit Lugano, které přijelo do Norska jako jasný outsider. Podcenit ho by ale byla velká chyba a Norové to dobře věděli. V případě souhry výsledků by si spolu s dnešní výhrou mohlo představovat dokonce i místo první. Je ale fakt, že se doma docela trápilo a po většinu první půle nemohlo najít správnou cestu k bráně gólmana Saipiho.

Před ním jeho obránci prostor zdatně čistili a domácím dělalo velké potíže vytvořit si souvislý tlak. Po několika neúspěšných střeleckých pokusech z dílny pánů Pellegrina, Berga nebo Moumbagny se nakonec střeleckou smůlu povedlo prolomit Amahlu Pellegrinovi. Zkušený kanonýr si na kraji vápna nikým nehlídán zpracoval pas od Wembangoma a přes padajícího brankáře neomylně zavěsil - 1:0 pro domácí.

První půle tedy moc vzruchu nepřinesla, druhá už ale byla o poznání zajímavější. Domácímu mužstvu stačilo jen sedm minut na další gól. Pojišťující druhý zásah měl na svědomí Sondre Fet, který uklidil balon po rychlé kombinaci nechytatelně k tyči a děkoval Patricku Bergovi za asistenci. Jejich spolupráce tím ale ani zdaleka neskončila.

Tahle dvojice si po hodině hry své role prohodila, tentokrát Fet nahrál proti noze Patricku Bergovi a záložník domácího mužstva s pomocí lehké teče propasíroval míč až do sítě. Na tuhle trefu ale hosté bleskově odpověděli. Po pouhých dvou minutách se k centru od Hajdariho propracoval snajpr Žan Celar a poslal míč hlavou do sítě - 3:1 z pohledu domácích.

S tím se ale domácí nehodlali spokojit a k další trefě jim pomohl sprint Alberta Grönbaeka. Ten vletěl nakonec i do vápna, nahrál pod sebe na volného střelce Amahla Pellegrina a sledoval, jak jeho útočný parťák zvyšuje na jasných 4:1 ve prospěch norského mužstva. Ani to ale nebylo všechno a ještě do konce řádné hrací doby se oba týmy prosadily jednou. Aktivněji začali poslední desetiminutovku hosté a dočkali se další trefy. Hosté z Lugana přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a hnali se za další brankou, která by jim aspoň trochu zvedla kredit. A to se jim nakonec i povedlo. Na Babićovu přesnou ránu ale o pár minut později navázal v samém závěru střídající domácí záložník Oscar Kapskarmo a uzavřel skóre na konečných 5:2 pro domácí Nory! Ti se tak radují z dalšího klíčového vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele