Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 5. kolo
30.11.2023 18:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

(© AFP)

Helsinky doma remizovaly s Aberdeenem a jejich postavení se nemění

Skotský Aberdeen si dnes toužil v Helsinkách pojistit třetí příčku, protože na postup už prakticky myslet nemohl, ostatně stejně jako domácí protistrana. Pořád jde kromě pomyslné cti ale aspoň o evropské koeficienty a Skotové mohou být rádi, že si dnes odnesli jeden bod.

Dnes šlo hlavně o to, kdo se udrží na třetím místě a kdo bude poslední. A je pravda, že vstoupit na trávník v počasí, které na Sonera Stadium dnes večer panovalo, by se chtělo asi málokomu. Husté sněžení, sychravý vítr, prostě taková ta zima, kterou nejraději sledujete za oknem s hrnkem horkého svařáku v ruce. To samozřejmě nebyla možnost ani pro jednu stranu. Domácí byli přeci jen aktivnější a viditelně je to počasí nešokovalo tak moc jako Skoty.

Taky se dočkali první branky právě oni. Psala se teprve šestnáctá minuta, když Matti Peltola našel nabíhajícího Hassaneho Bandého, ten si udělal prostor uvnitř vápna a pak nechytatelnou ranou překonal brankáře Roose! Hosté se delší dobu nemohli dostat do tempa, i když nějaké střelecké pokusy jsme zaregistrovali. Ale nebylo to ono.

Naopak, po třiatřiceti minutách centroval Lucas Lingman do vápna a na zadní tyči uklidil míč do sítě nepohlídaný Santeri Hostikka.

Kombinačně to Skotům nevycházelo podle představ, tak to zkusili jinak. Ve 41. minutě se míč dostal k nohám Anguse MacDonalda, ten si srovnal mířidla a ze vzdálenosti asi třiceti metrů nádherně překonal brankáře Mäenpäu! A to nebylo všechno. Po pětapadesáti minutách zahrávali hosté rohový kop, na něj si nejvýš naskočil mladý útočník s přezdívkou Duk a poslal míč do sítě! V závěru ještě sudí přerušil utkání kvůli enormně silnému sněžení, ale nakonec po pár minutách naznal, že je možné opět hrát. Nic dalšího se už ale v zápase nestalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele