Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
21.02.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Maccabi Haifa (© AFP)

Rozhodnutí policie pomohlo Maccabi, evropský osud Gentu zpečetila smolná teč

Gent remizoval v odvetě úvodního kola play off Konferenční ligy s Maccabi Haifa 1:1 a ukončil svou pouť pohárovou Evropou. Utkání se odehrálo kvůli obavám belgických úřadů a policie z nepokojů bez přítomnosti fanoušků, což jako by pomohlo spíše hostům. Skóre otevřel šťastnou trefou reprezentant Haiti Frantzdy Pierrot, který se stal jediným úspěšným střelcem prvního vzájemného duelu. Domácí poté podobným způsobem srovnali, jenže navzdory závěrečné početní převaze na dokonání obratu nedosáhli. Celek z Izraele se tak podívá do osmifinále některé z kontinentálních soutěží poprvé od sezony 2006/2007.

Hráči Gentu neprožívali vůbec dobré období, což se projevilo i v první vzájemné bitvě s Maccabi, se kterým Belgičané prohráli 0:1. Do odvety sice nastupovali na domácí půdě, i na ní se však v posledních zápasech trápili. Hlavní roli v problémech Bizonů hrály lednové odchody několika ofenzivních es.

Hned v úvodu střetnutí navíc inkasovali. Anan Khalaili přiťukl míč Pierrotovi, jenž se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky. Tu zblokoval jeden z obránců natolik nešťastně, že přeletěla brankáře a rozvlnila síť. Ve 28. minutě mohl Khalaili vedení týmu z Izraele navýšit, nicméně jeho dloubáček po samostatném úniku parádním reflexem zastavil gólman Davy Roef. Domácí zahrozili až před přestávkou, kdy přízemní projektil zpoza pokutového území vyslal Tarik Tissoudali, jeho ránu ale pokryl brankář.

Na začátku druhého dějství měl zdramatizování dvojzápasu na kopačce Tissoudali, jehož střela hned po zpracování balonu ovšem přeletěla horní tyč. Do další brankové příležitosti se opět dostal kapitán Gentu, samostatný únik nicméně zneškodnil výborným výběhem gólman Sharif Kaiuf. Belgický celek nadále hrozil a v 69. minutě byl za svou aktivitu odměněn. Maročan Tissoudali vypálil uvnitř šestnáctky do hrudi Abdoulayeho Secka, od něhož se míč odrazil do brány.

O chvíli později ztížil situaci Maccabi Daniel Sundgren, který po tvrdém skluzu u autové čáry viděl druhou žlutou kartu. Belgičané s blížícím se závěrečným hvizdem soupeře zmáčkli v blízkosti pokutového území, k brance znamenající prodloužení to však nevedlo.

Haifa tak na hřišti Gentu remizovala, čímž si zajistila postup do další fáze. Svého soupeře pro osmifinále se dozví při losu, který proběhne 23. února.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

zápas dne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele