Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alkmaar ve Varšavě neuspěl a v letošním ročníku evropských pohárů tedy končí

Alkmaar byl považován za jednoho z hlavních favoritů skupiny E, ovšem od samého začátku se mu příliš nedařilo a teď kvůli porážce 0:2 v klíčovém střetnutí s polskou Legií obsadil až třetí místo s pouhými šesti body, které znamená definitivní konec v této sezóně evropských pohárů. Nizozemskému celku stačila k vytoužené druhé příčce jakákoli výhra, ale houževnatý soupeř ho tentokráte vyškolil z produktivity.

Klub z Varšavy naopak zaznamenal již svou čtvrtou výhru ve skupině a s dvanácti body skončil druhý. Za vítěznou Aston Villou zaostal o jediný bod, v únoru ho proto čeká play off o nejlepší šestnáctku Konferenční ligy. Tento čtvrteční zápas začal dle předpokladů hodně opatrně a Legia spíše vyčkávala, co vymyslí její soupeř. AZ poprvé zahrozilo v polovině úvodního dějství, jenomže ránu Clasieho z hranice pokutového území brilantně vyrazil brankář Tobiasz.

Svěřenci rakouského trenéra Kosty Runjaiče se z ničeho nic dostali do důležitého vedení ve 34. minutě. Skóre utkání otevřel šestadvacetiletý portugalský obránce Yuri Ribeiro, jenž se po skvělém pasu krajana Josuého ocitl zcela sám před gólmanem Owusuem-Odurem a zblízka ho chladnokrevně pokořil přesně umístěnou hlavičkou. Hosté od toho okamžiku výrazně přidali, avšak svou situaci si ještě více zkomplikovali v 53. minutě.

Kapitán Bruno Martins Indi totiž hodně nešetrným způsobem zasáhl kotník Josuého a rakouský rozhodčí Lechner mu po chvilce "napětí" ukázal přímou červenou kartu. Polský celek si pak s přehledem hlídal hubený náskok a o svém úspěchu definitivně rozhodl zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Druhý uklidňující gól totiž vsítil slovinský forvard Blaž Kramer, který po centru agilního Josuého z pravého křídla nekompromisně hlavičkoval doprostřed branky kolem bezmocného strážce AZ.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele