Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Molde (© Molde FK)

Legia si znovu nepohlídala fantoma úvodních minut a od Molde schytala debakl

Molde porazilo Legii Varšava i v odvetě a po výsledku 3:0 se může těšit na osmifinále Evropské konferenční ligy. Stejně jako v úvodním utkání norský celek těžil ze silného začátku, když již ve 20. minutě vedl o dvě branky. Hrdinou duelu se stal dvougólový Fredrik Gulbrandsen. Vyřazení Poláků nezabránil ani Tomáš Pekhart, který odehrál 62 minut.

Mnozí fanoušci fotbalu předpokládali v prvním klání jistou nerozehranost Molde kvůli formátu nejvyšší norské soutěže, o to větším šokem bylo dění v úvodní půlhodině. Seveřané se i díky dvěma gólům Gulbrandsena dostali do tříbrankového trháku, který Legia dokázala zmírnit až po změně stran. Dopomohlo jí k tomu hned čtveré poločasové střídání, jež odnesl mimo jiné Pekhart.

Tým z Norska vlétl na svého soupeře i v tomto utkání a hned ve druhé minutě slavil první trefu. Kacper Tobiasz vyrazil centr z levé strany přímo do nohy Gulbrandsena, jenž bez problému uklidil míč do odkryté branky, čímž navázal na povedený minulý zápas.

Ve 20. minutě předvedl tým z Molde krásný fotbalový moment, když Magnus Wolff Eikrem hokejově nahodil balon z levé strany před bránu a Eirik Hestad skvělou patičkou překonal domácího gólmana. V nastavení první půle pálil Marc Gual z hranice malého vápna, tuto obrovskou příležitost se mu však nepodařilo proměnit, a Poláci tak šli do šaten s dvoubrankovým mankem.

Gual měl šanci napravit své počínání ihned po změně stran, svou hlavičku však poslal pouze do pravé tyče. Několik minut poté se dostal k zakončení hlavou také Pekhart, český útočník však z dobré pozice nemířil přesně. Po hodině hry se Legia Varšava dočkala první trefy, když se Gual dokázal po několika nezdarech prosadit, avšak i tady musel nakonec odložit gólovou radost, neboť se před svou brankou nacházel v ofsajdu. Naopak na druhé straně hřiště bylo několik chvil poté vše v pořádku, když Gulbrandsen skóroval z hranice malého vápna k pravé tyči.

Molde tak navázalo na vítězství z prvního klání a v odvetě stvrdilo svůj postup do další fáze Konferenční ligy. Jméno dalšího soupeře se dozví 23. února.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele