Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.09.2023 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille svým výkonem nepřesvědčilo, slovinskou Lublaň však přehrálo o dvě branky

Skupinová fáze letošního ročníku Konferenční ligy netradičně vypukla už ve středu a úvodní duel měl jasného favorita, který nakonec získal důležité tři body. Lille je ve skupině A, v konkurenci Slovanu, Klaksvíku a právě Olimpie, pasováno do role jasného adepta na jediné přímé postupové místo do osmifinále, nicméně úvodní duel mu po herní stránce úplně nevyšel a nakonec mohlo být rádo, že ve 43. minutě proměnilo pokutový kop.

Olimpija neměla na francouzské půdě co ztratit a dlouho držela s Lille krok, jenomže po inkasované brance se k ničemu nebezpečnému nedostala a v nastaveném čase kapitulovala ještě jednou. OSC vyvíjelo tlak od úvodního hvizdu a poprvé zahrozilo po necelé čtvrthodině hry, ovšem pozdější hrdina David minul pravou konstrukci o několik decimetrů. Zhruba v polovině první půle zahrozil Heraldsson, ale vyběhnuvší brankář Vidovšek jeho velkou šanci brilantně zneškodnil.

Ve zbývajícím průběhu úvodní části byl nejvíce vidět David, avšak ten nejprve hlavičkoval těsně vedle a vzápětí opět minul prostor tří tyčí jen o malý kousek. Klíčový okamžik se zrodil necelých pět minut před výměnou stran. Bránící Doffo totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně atakoval unikajícího islandského špílmachra Heraldssona a nizozemský rozhodčí Kooij bez váhání nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil právě David přízemní střelou do protipohybu Vidovšeka.

Domácí si po přestávce hlídali těsný náskok a i tentokráte byl nejvíce vidět David, avšak svůj náskok pojistit nedokázali. Klub z Lublaně však postupně hrál na stále větší riziko a OSC toho přeci jen využilo ve čtvrté minutě nastavení, kdy střídající turecký záložník Yusuf Yazici předvedl parádní samostatnou akci téměř z poloviny hřiště a balón nechytatelně uklidil do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

No s Rijekou tu postupovou remízu uhráli až v prodloužení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele