Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 1. kolo
21.09.2023 18:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ludogorce (© AFP)

Ludogorec prokázal své kvality a Trnavu deklasoval o čtyři branky

Bulharský tým Ludogorec Razgrad na evropské scéně prozatím nijak nezářil a z prestižní Ligy mistrů se "nakonec" propadl až do skupinové fáze Konferenční ligy, kterou však zahájil naprosto suverénním způsobem. Proti slovenskému vyzyvateli z Trnavy sice nezačal úplně nejlépe a do kabin se odcházelo za nerozhodného bezbrankového stavu, ale po změně stran přepnul na vyšší rychlostní stupeň a skóroval hned čtyřikrát.

Spartak se vrátil do hlavní fáze jakéhokoli evropského poháru po dlouhých pětadvaceti letech a zprvu se zdálo, že bulharského favorita potrápí. Jenže hned z kraje druhé půle inkasoval a od tohoto okamžiku zaostával ve všech ohledech. Domácí byli dle očekávání aktivnější od samého začátku a první slibnou možnost si vypracovali po necelých dvaceti odehraných minutách, kdy přízemní pokus Tekpeteye vyrazil před sebe pozorný gólman Takáč.

Svěřenci trenéra Ivajla Peteva pak jen marně dobývali pozornou defenzívu slovenského protivníka a do další šance se dostali až v nastavení prvního poločasu. Skóre zápasu chtěl otevřít Claude Gonçalves, jenomže jeho nadějný pokus z osmnácti metrů proletěl o kousek vedle pravé tyče. Ludogorec vstoupil do druhé části zápasu s mnohem větším elánem a pár okamžiků po jejím zahájení tvrdě udeřil.

K důležitému tříbodovému zisku ho přiblížil teprve dvaadvacetiletý záložník Ivan Jordanov, jenž po finální přihrávce aktivního Tekpeteye napřáhl z necelých pětadvaceti metrů a svou ránu zakroutil k přední tyči kolem marně se natahujícího Takáče. Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, neboť polský špílmachr Jakub Piotrowski využil parádní práce Tissery na pravé straně a po nezištné nahrávce před branku i ve skluzu rozvlnil síť poloprázdné brány.

Úřadující bulharský mistr definitivně odrazil nápor Trnavy krátce po odehrané hodině, podruhé v tomto střetnutí měl přesnou mušku Piotrowski. Šestadvacetiletý záložník se tentokráte zjevil ve středu hrací plochy a svou kroucenou střelou z dvaceti metrů dokázal obstřelit bránícího Koštrnu i naprosto zoufalého Takáče - 3:0.

Domácí rozhodně nepolevovali ani v následujícím průběhu a čtvrtého zásahu se mohli dočkat v 65. minutě, nicméně osamocený Claude Gonçalves v tuto chvíli nevyzrál na strážce Spartaku. Poté se zdálo, že se na výsledku již nic měnit nebude, avšak ve čtvrté minutě nastavení přeci jen uzavřel gólový účet střídající Brazilec Rwan Seco obtížným lobem z mírného úhlu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
JackDaniels.

1:1

Reagovat
JackDaniels.

Vysvetli mi prosim niekto preco sedí Daniel a Prochazka??????

Reagovat
mimi_united

Pekná hanba

Ale tak hlavne že má trnava chuligánov čo hulákajú, to sa na slovensku počíta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele