Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Maccabi Haifa (© AFP)

Zimními odchody zatížený Gent nestačil v Budapešti na Maccabi

Maccabi Haifa porazilo v prvním duelu vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy Gent 1:0. V prvním poločase si hráči na obou stranách nedali nic zadarmo, a tak byly místo útočných akcím k vidění především souboje. Po změně stran už se ovšem prosadil Frantzdy Pierrot, pro nějž šlo o vůbec první trefu v letošním ročníku třetí nejprestižnější evropské pohárové soutěže. Hosté si tak do domácí odvety odvezli jednogólové manko.

Gent přijel do Budapešti s jasným dílčím úkolem. Tím bylo uhlídat Deana Davida, který v dresu Maccabi vsítil v posledních sedmi soutěžních kláních sedm gólů. Bizoni naopak nové ofenzivní opory teprve hledali. Museli se totiž poprat se zimními odchody Malicka Fofany, Gifta Orbana a Huga Cuyperse, autorů devíti z celkových 16 branek nastřílených v základní skupině.

Začátek zápasu se nesl v duchu soubojů. Ani jeden z týmů nechtěl inkasovat, a utkání se tak hrálo od vápna k vápnu. Útočníci obou celků často hledali doplnění při rychlých brejcích, to ovšem nepřicházelo. V první vážné akci se objevil až ve 30. minutě Momodou Lamin Sonko, který vyslal tvrdou střelu na přední tyč, jenže brankář byl připravený. V nastaveném čase prvního poločasu zkusil své štěstí z pravé strany vápna Tarik Tissoudali, ale i jeho pokus zastavil jistým zákrokem Sharif Kaiuf.

Hosté rozjeli tři minuty po startu druhého dějství rychlou akci. Na jejím konci stál Omri Gandelman, jenž zamířil do levé šibenice, avšak Kaiuf byl znovu připravený. V 61. minutě se odražený míč dokutálel do vápna, kde číhal Pierrot, který svůj tým poslal do vedení. Bizoni se hnali za vyrovnáním. Do obrovské šance se dostal v 77. minutě Gandelman, jehož pokus patičkou ze středu vápna skončil těsně vedle. Obrovský tlak zelení přežili, a připsali si tak důležité vítězství.

Maďarský azyl tedy na rozdíl od skupinového střetnutí s Rennes přinesl Maccabi štěstí. Odveta je na programu 22. února v Belgii.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele