Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Fredrik Gulbrandsen (© AFP)

Nerozehranému Molde došly síly. Luxusní náskok se po změně stran smrskl na minimum

Molde nakročilo k účasti mezi nejlepšími 16 týmy Evropské konferenční ligy, když v prvním zápase úvodního vyřazovacího kola zdolalo Legii Varšava na vlastním hřišti 3:2. Seveřané sice už po 24 minutách vedli i díky chybě hostujícího gólmana Kacpera Tobiasze a dvěma brankám Fredrika Gulbrandsena již 3:0, ani třetí a čtvrtý zásah zkušeného domácího forvarda v této sezoně evropských pohárů ale na pohodlnou výhru nestačil. Po změně stran totiž Poláci výrazně zabrali a dvakrát skórovali, vyrovnat už ovšem nestihli.

Hráči Molde měli už přes dva měsíce po ligové sezoně, přičemž v lednu a únoru odehráli pouze přátelské duely. Nový ročník nejvyšší norské soutěže je každoročně na programu až od dubna, a tak se Seveřané mohli plně soustředit na pohárový souboj s Legií. To polský celek už se po zimní pauze vrátil zpět do domácí soutěže, kde se o víkendu vítězně naladil.

Dostatek času na přípravu využili Norové parádně hned ve 12. minutě. Martin Linnes si všiml vyběhnutého Gulbrandsena, jenž ve vysoké rychlosti nasměroval balon do sítě Legie. Hosté se ani nadále nemohli spolehnout na zákroky svého gólmana, protože Tobiasz velkou měrou přispěl ke druhé trefě domácích. Nečekanou střelu Markuse Andreho Kaasy sice dokázal zneškodnit, míč ale v rukavicích neudržel a Gulbrandsen neměl s dorážkou sebemenší problém.

Kaasa se však trefy brzo dočkal, tentokrát nic neuspěchal a balon si opět našel cestu do brány hostů. Poláci se nemohli dostat do herní pohody a do konce prvního poločasu nestihli tříbrankové manko snížit.

Tempo utkání ale citelně opadlo, čehož mohl využít klub z Varšavy. Blízko gólu se ocitl v 55. minutě střídající Rafal Augustyniak, z hranice pokutového území ovšem vypálil pouze do pravé tyče. Po devíti minutách byl přesnější Josué, když velmi povedenou diagonálou prostřelil několik obránců a alespoň snížil na 1:3 z pohledu hostů. Vzápětí bylo zaděláno na pořádné drama a dechberoucí otočku, neboť se Legia dostala zásluhou hlavičky Augustyniaka na jednogólový rozdíl. Nadějnou stíhací jízdu ale hosté nedokončili.

První vzájemný zápas tak dotáhlo do vítězného konce domácí Molde. Odveta je na programu 22. února v Polsku.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele