Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

Ikona izraelského fotbalu dotáhla Tel Aviv k překvapivému triumfu nad Olympiakosem

Fotbalisté Maccabi Tel Aviv porazili v prvním duelu osmifinále Evropské konferenční ligy Olympiakos 4:1. Izraelský celek rozhodl o svém triumfu už v první půli, v níž se dvakrát prosadil 36letý útočník Eran Zahavi. Pro 73násobného reprezentanta Izraele šlo navíc již o šestý a sedmý zásah v soutěži, čímž se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů.

Ofenzivním tahounem Olympiakosu byl v posledních sezonách Maročan Youssef El Arabi. Na jeho rostoucí věk vedení zareagovalo příchodem krajana Ayouba El Kaabiho, který v dresu nového celku nastřílel už 22 branek, z toho 10 od začátku února. Svou formu prokázal i v předchozí fázi Konferenční ligy, když právě jeho trefy vyřadily Ferencváros. Izraelský zástupce si místenku v osmifinále vybojoval čtyřmi skupinovými výhrami v řadě.

Maccabi začalo utkání ve velkém stylu, jelikož už ve čtvrté minutě angolský záložník Milson nezištně přihrál na malé vápno Zahavimu a ten nabídnutou příležitost bezchybně zužitkoval. O chvíli později se hosté opět radovali. Střelu Dora Peretze brankář Olympiakosu ještě dokázal vyrazit, ovšem proti následné dorážce Ida Shahara byl řecký gólman bezmocný. K divácky velmi zábavnému úvodu utkání ještě přispěl na straně domácích El Kaabi, jež si naskočil na vynikající centr od Konstantinose Fortounise a míč poslal hlavou za záda Roie Mishpatiho. Jenže tým z Izraele stále neměl dost a znovu u toho byl Zahavi, kterému balon před prázdnou bránu naservíroval Milson a reprezentant Izraele opět nezaváhal.

Domácí se pochopitelně snažili snížit a přispět k tomu mohl El Kaabi, ovšem v obrovské příležitosti selhal a brankář Maccabi si s jeho pokusem dokázal poradit. Celek z Pirea tlačil i nadále, jenže to byli hosté, kdo se v 74. minutě prosadil. Peretz si naskočil na centr od Gabiho Kanichowskyho a naprosto přesně ho usměrnil k levé tyči. Závěrečná dvacetiminutovka se tak nehrála v příliš vysokém tempu, jelikož už bylo o vítězi utkání prakticky rozhodnuto.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele