Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PAOK zaskočilo vítěze Evropské ligy z roku 2022, v nastavení rozhodl Koulierakis

Ve skupině G si to podle papírových předpokladů měli rozdat o přímý postup do osmifinále řecké PAOK a německý Frankfurt, první vzájemný duel v Soluni nakonec lépe dopadl pro domácí tým. Oba soupeři svůj první zápas zvládli a teď se očekávala nesmírně dramatická bitva, kterou za nerozhodného stavu 1:1 rozhodl až ve druhé minutě nastaveného času teprve devatenáctiletý obránce Konstantinos Koulierakis.

Svěřenci rumunského trenéra Răzvana Lucescua se tak udrželi na vedoucí pozici s plným bodovým ziskem, Eintracht má na kontě o tři body méně a je druhý. Hosté přitom vstoupili do tohoto čtvrtečního utkání aktivněji a již po sedmi odehraných minutách mohli vést, avšak Nkounkou z bezprostřední blízkosti jen trestuhodně orazítkoval bližší tyč. PAOK z ničeho nic udeřilo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy síť rozvlnil Samatta, nicméně jeho trefa nakonec neplatila kvůli velmi těsnému ofsajdu.

Řecký vyzyvatel se přeci jen prosadil ve 28. minutě. K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se totiž postavil kapitán Andrija Živkovič a jeho nepříjemný skákavý centr propadl napříč pokutovým územím až k protější tyči kolem marně se natahujícího brankáře Trappa. Německý favorit pak přidal a tlačil se za vyrovnáním, jenomže své šance dlouho nemohl proměnit a dočkal se až v polovině druhého poločasu.

Skórovat dokázal Omar Marmoush, jenž se po obrovské minele právě pozdějšího hrdiny Koulierakise ocitl v samostatném úniku a nakonec ho zakončil s grácií, když pravačkou ze čtrnácti metrů zavěsil pod břevno. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl dokonce otočit vývoj Chaïbi, ale proti jeho nebezpečné dělovce z přímého volného kopu fantasticky zasáhl gólman Kotarski.

Domácí celek za podpory skvělých fanoušků v samém závěru přitlačil a v bouřlivé atmosféře se přeci jen dočkal kýžené druhé trefy. "Hříšník" jediné inkasované branky Koulierakis totiž využil skvěle zahrané standardní situace v podání Živkoviče a následného odrazu po hlavičce nově příchozího Hasebeho, před brankou se pak nejlépe zorientoval, a projektilem z pěti metrů nekompromisně rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele