Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Lotto Park, Brusel

Reportáž

Radost hráčů Royale Union SG (© AFP)

Alžírský expres Frankfurt k výhře nedovezl. Belgický lídr kontroval střelci ze Skandinávie

Hráči Frankfurtu remizovali v prvním utkání šestnáctifinále Konferenční ligy s Royale Union SG na hřišti Anderlechtu 2:2. Orli vylétli velmi rychle za vítězstvím, když si během úvodních 10 minut připsal trefu a asistenci Farés Chaïbi. Ke šťastnému konci ovšem hostující celek nedokráčel, jelikož Mathias Rasmussen napodobil Alžířana v barvách německého celku. Jeho přesnou přihrávku využil v 68. minutě k vyrovnání švédský útočník Gustaf Nilsson. K další změně skóre už nedošlo navzdory asi čtvrthodinové početní převaze hostů.

Saint-Gilloise v domácí soutěži ukazovalo, že loňská sezona, v níž mu titul proklouzl mezi prsty, nebyla náhodná a pyšnilo se v čele tabulky osmibodovým náskokem. V Evropské lize si například připsalo skalp omlazeného Liverpoolu, na postup to ale nestačilo, a tak se pro jarní fázi přesunul do Konferenční ligy. Tam mu los přiřkl Frankfurt, jenž z předchozích šesti soutěžních duelů prohrál jediný.

Hosté od začátku utkání opravdu nezaháleli a již ve třetí minutě zvedli své fanoušky ze sedadel. Závaru ve vápně využil Farés Chaïbi, na jehož střelu nedokázal brankář včas zareagovat. O sedm minut později se alžírský útočník ocitl v roli asistenta, když předložil míč na hranici vápna pro Sašu Kalajdžiče, který suverénně zakončil do pravého dolního rohu. Domácí příznivci nic nevzdávali a nadále hlasitě podporovali svůj tým. Odměnou jim byla branka v 31. minutě od Mathiase Rasmussena. Hra se od té chvíle více vyrovnala, ale Les Unionistes do poločasu další gól nepřidali.

V úvodu druhého poločasu přinesl Royale Unio výhodu přímého kopu. Gustaf Nilsson se po jeho zahrání objevil těsně před brankářem, ale v milionové šanci hlavičkoval nad břevno. Švédský útočník pokračoval ve své aktivitě i nadále. V další akci si zpracoval přihrávku na prsa, avšak jeho následným nůžkám chybělo lepší umístění. Napotřetí už to Nilssonovi vyšlo. V 68. minutě se skákavý balon dostal do malého vápna, odkud jej obloučkem poslal za záda Kevina Trappa. Skvěle rozjetou otočku přerušil Charles Vanhoutte, který po svém zákroku rukou viděl druhou žlutou kartu. Ani jeden z celků se do konce zápasu prosadit nedokázal.

Historicky druhou účast v jarní části evropských pohárů tak Royale Union odstartoval remízou. Odveta je na programu 22. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele