Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Martin Jedlička (© FC Viktoria Plzeň)

Servette potvrdilo nárůst formy, Viktoria si z Ženevy odvezla bezgólovou remízu

Viktoria Plzeň remizovala v úvodním duelu osmifinále Evropské konferenční ligy na hřišti švýcarského Servette 0:0. Západočeši z Ženevy dokonce mohli odjet s prázdnou, v největší příležitosti zápasu v 53. minutě však těsně minul branku Miroslav Stevanovič. V odvetě, která proběhne příští čtvrtek, viktoriáni budou mít možnost přepsat klubovou historii, jelikož stále mohou poprvé postoupit do čtvrtfinále některé z evropských pohárových soutěží.

Plzeň se stala po Slavii druhým českým celkem, který v letošní sezoně evropských pohárů putoval na hřiště Servette. Sešívaní si sice v zářijovém duelu se Švýcary poradili bez problémů, forma Les Grenats se však od té doby výrazně zlepšila. Od začátku roku ženevský celek prohrál jediný ze 13 soutěžních duelů a v tabulce domácí ligy vystoupal na druhé místo.

Hosté začali lépe, což mohlo vyústit v úvodní branku, když Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop po zemi na Jana Kopice, který však trestuhodně přestřelil. Poté převzali iniciativu domácí, nicméně ke gólové příležitosti to nevedlo. Nejzajímavější případem v prvním dějství, které nenabídlo žádnou střelu mezi tři tyče, tak byla situace, při které viktoriáni dostali míč do sítě, nicméně tomu předcházel faul Matěje Vydry na brankáře Jérémyho Fricka.

Po změně stran si skákavý míč hrudí převzal Stevanovič, jenž levačkou vyslal nebezpečný projektil na zadní tyč, nicméně těsně minul. V následujících minutách Servette bylo mnohem aktivnějším celkem, když už to však vypadalo na gólovou příležitost, vždy zasáhl některý z obránců Viktorie. V 80. minutě vyzkoušel pozornost gólmana skákavou ránou Bendegúz Bolla, Martin Jedlička však zasáhl. O chvíli později zakročil rovněž proti nebezpečnému centru, který vyslal ze strany Stevanovič. Fanoušci se tak do závěrečného hvizdu branky nedočkali.

Servette reparát proti českému týmu nevyšel podle představ, vybojovalo však alespoň remízu. Odveta se odehraje v Plzni 14. března.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (29)

Přidat komentář
db18

Silberberger opustí WSG Tirol

WSG Tirol musí hledat náhradu za trenéra Thomase Silberbergera, jenž skončí ve funkci po 11 letech. Padesátiletý kouč dovedl rakouský klub ze třetí ligy do nejvyšší soutěže.

Tak po sezoně k nám?

Reagovat
Mönchengladbach

Na Bayern nemá zkušenosti s vedením velkoklubu.

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
Salfovic

Takže barák na neprohru domácích. Bez Šulce Plzeň gól nedá.

Proč se úmyslně nevykartoval už ve skupině

Reagovat
KingMaster13

Za mě typický remízový zápas 1:1 a Plzeň věřím, že je pak porazí doma a postoupí. Oni doma jsou relativně silný. My tam dali gol z hovna a pak nás docela i tlačili, venku jsou zranitelní ale v tom Švýcarsku to může být oser celkem ale remíza by se přivést mohla.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Infeld Prácheňský

Bude to hodně vyrovnaný. Doufam v přijatelenj výsledek.

Reagovat
$dolar$

Poradil by někdo, kde se to dá sledovat? Nevadí mi ani jednorazove si Sport 1 zaplatit, ale nikde jsem na to nenarazil, jen v rámci dlouhodobých balíku a to mi za to nestojí.

Reagovat
Salfovic

sweet.tv

Na týden to máš zadara.

Reagovat
$dolar$

Pecka, diky moc!

Reagovat
deporpepa

Tým co nedostává góly... Plzeň je nalosovana jako favorit, ale favoritem určitě není. Venku to bude mit Viktoria hrozně těžké a předpokládám, že výsledek 0:0 bude vzhledem k šancím brán jako úspěch. Jinak očekávám od Koubka nějakou kulisarnu, třeba postavení Baiera do branky.

Reagovat
Salfovic

Ženeva je degradována zápasy se Slávií, které ji vůbec nevyšly, ale jinak má letos v pohárech dobré výsledky. Navíc hraje o titul s YB Bern, který má v posledních letech taky velmi solidní výsledky v pohárech.

Taky to vidím naprosto vyrovnaně.

Reagovat
C-M@ster

Nojo, ale jaký výsledky v pohárech má tuto sezónu Plzeň? Proto je favorit.

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
Bex5

To bych bral

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
deporpepa

Nuda, nuda, šeď, šeď...

Reagovat
db18

Vydra dole.

Tak teď ještě sundat Červa, než se na tom hřišti ukvičí.

Reagovat
O.Giroud

podla ratingu najlepší v zápase Tsunemoto ani ma to neprekvapuje, škoda že hrá s takými nudnými týpkami

Reagovat
NefandimCesku

Zápas hodný Intertoto cupu. Krása. I Zlín vs Teplice by byl hezčí zápas.

Reagovat
deporpepa

Ale tady se hrálo o víc, taktika nad fotbal.

Reagovat
oli9

Reagovat
Infeld Prácheňský

Byl to hnusnej zápas, měli jsme to chvílema nahnutý, ale výsledek do domácí odvety naprosto přijatelnej. Servette hrálo dobře, doma je musíme přejet

Reagovat
Witcher

Zase to je Plzni Rukopis Majkla Bílka drží český koeficient

Reagovat
Infeld Prácheňský

Faktem je, že to bylo fakt nekoukatelný, ale aspon trochu se zmírnil ten dopad proher Sparty a Slavie.

Reagovat
deporpepa

líbil se mi Červ, je to dobrej bojovník...

Reagovat
db18

Ještě by nemusel přehrávat situace, kdy ho někdo štrejchne...

Reagovat
$dolar$

Červ skvelej včera

Reagovat
oli9

PLzen muze byt rada za tento výysledek..šulc hodne chybel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele