Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 18:45 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Radost hráčů Molde (© Molde FK)

Zmrhalova asistence přispěla k překonání Jaroše, Slovan ale veze z Grazu debakl

Sturm Graz využil v úvodním utkání šestnáctifinále Konferenční ligy výhody domácího prostředí k výhře 4:1 nad Slovanem Bratislava. Blackies se ujali vedení již ve čtvrté minutě, krátce nato ale v jejich brance zazmatkoval Vítězslav Jaroš. Mladý gólman ukvapeným výběhem daroval Slovákům vyrovnávací trefu, u níž asistoval Jaromír Zmrhal, jenž odehrál celý duel. Vypůjčený gólman z Liverpoolu se však poté prezentoval jistým výkonem, a tak se hlavička Jona Gorence Stankoviče z 27. minuty stala rozhodující a pomohla Grazu k velmi nadějné pozici do odvety.

Slovan si během zimní přestávky uřízl kus ostudy, když se snažil před světem utajit přátelské střetnutí s moskevským Dynamem. Na soutěžní pažit se ale jeho hráči vrátili ve velkém stylu, když i zásluhou novice Gersona Rodriguese rozstříleli Žilinu. Dílčí úspěch už stihl zapsat i Sturm Graz, jenž načal jarní část rakouské Bundesligy remízou v Salzburgu, k níž přispěla i posila mezi třemi tyčemi Jaroš z Liverpoolu.

Právě spoluhráči českého mladíka vlétli do utkání odhodlaní útočit, což se jim vyplatilo již ve čtvrté minutě. Mika Biereth si pohlídal ofsajdovou linii a povedenou přízemní průnikovku mezi obránci přetavil v gól prudkou střelou k bližší tyči. Jaroš však musel v osmé minutě sám lovit míč ze sítě poté, co zbytečně vyběhl a ulehčil Rodriguesovi tažení na bránu. V 17. minutě pak za přihrávkou vyšachovaného gólmana Blackies zaskočil na brankové čáře jeden z obránců. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a o 10 minut později vrátil domácím vedení Gorenc Stankovič, jenž byl se svou hlavičkou na konci úspěšně zahraného signálu ze standardky.

Průbojnost bíločerných ve vápně soupeře znamenala zisk penalty v 64. minutě, kterou s přehledem proměnil Otar Kitelshvili. Hra poté postrádala plynulost, o pozdvižení fanoušků se tak zasloužil pouze nevybíravým skluzem Vladimír Weiss mladší, jehož pobyt na hřišti jakožto žolíka trval pouhých 10 minut. Početní výhoda stvrdila dominanci Blackies, zaslouženou pojišťující trefu si střídající Amady Camara nechal až do nastaveného času, kdy se trefil z hranice pokutového území.

Třízápasová série porážek Blackies v evropských pohárech tak byla přerušena vítězstvím. Slovan se pokusí zvrátit vývoj dvojutkání 22. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele