Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sturmu Graz (© SK Sturm Graz)

Sturm Graz v Bratislavě dovršil zkázu Slovanu, čistým kontem přispěl český brankář

Hráči Sturmu Graz zvládli i odvetu prvního kola vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, když v Bratislavě porazili Slovan 1:0. Domácí měli téměř mizivé šance na postup, jelikož v prvním duelu prohráli o tři branky. Poslední hřebíček do jejich rakve přidal v 52. minutě 21letý Mika Biereth, který se tak podepsal pod dominantní průchod svého celku do osmifinále. V dresu klubu ze Štýrského Hradce odchytal celé utkání Vítězslav Jaroš, na druhé straně odehrál první hodinu Jaromír Zmrhal.

Sedm z osmi úvodních klání prvního vyřazovacího kola Konferenční ligy skončilo maximálně jednobrankovým rozdílem, jedinou výjimku představoval duel v Grazu. Tam si Slovan přijel pro čtyři góly a kontrovat dokázala pouze lednová posila Gerson Rodrigues, která do nového angažmá vletěla jako velká voda. Nepovedenému výkonu dal navíc pomyslnou třešničku Vladimír Weiss mladší, jenž se nechal 10 minut po příchodu z lavičky vyloučit.

Právě Rodrigues se ocitl již v osmé minutě v obrovské příležitosti, zevnitř vápna však umístil povedenou přihrávku nad břevno. I další velká šance byla v režii Slovanu, konkrétně mohl rozradostnit fanoušky na Tehelném poli Juraj Kucka. Po dopracování se ke střele zblízka ale diváci ve 25. minutě slyšeli výhradně zvuk orazítkovaného břevna. Třetí šanci prvního dějství si Belasí nechali na jeho konec. Završením efektivní kombinace byla přihrávka ze strany na Davida Strelce, jenže jeho zakončení doprostřed dokázal Jaroš zlikvidovat.

Řada neproměněných příležitostí se domácím vymstila hned zkraje druhé půle, v 52. minutě totiž skóroval Biereth. Dánský mladík byl příjemcem povedené přihrávky, sám ale odvedl kvalitní kus práce při obehrání posledního stopera, než uklidil míč kolem brankáře.

Stejný aktér se objevil v nadějné šanci i po hodině hry, tentokrát ho však zaskočil prostor, kterého se mu ve vápně dostalo, když chabou placírkou doprostřed jen otestoval pozornost Milana Borjana. Na druhé straně pak Jaroše nezaskočila pumelice Kucky. Utkání bylo velmi otevřené a nebezpečné zakončení na jedné straně střídaly pohledné akce na straně druhé, přesného zásahu se ale fanoušci již nedočkali.

Sturm Graz si tak vysoké úvodní vítězství pojistil i úspěšnou odvetou. Jméno osmifinálového soupeře se dozví už v pátek 23. února.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele