Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 1. kolo
21.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Hugo Cuypers (© AFP)

Zarju od porážky s Gentem zachránila branková konstrukce

Arena Lublin ve stejnojmenném městě se stala dočasným útočištěm pro hráče Zarjy Luhansk a ti si v tomto azylu připsali první bod. Úvodní poločas toho moc nenabídl, góly jsme viděli až po přestávce. Na každé straně padl jeden, a Gent se proto do Belgie vrací s remízou.

První půli zahájil belgický tým v trochu aktivnějším módu než "domácí". Po devíti minutách se jako první dostal ke střele Tissoudali, jenže nemířil přesně. Prapor ukrajinského mužstva nesl hlavně Guerrero, jehož akce z pětadvacáté minuty sice dobře a hezky začala narážečkou do běhu, ale skončila ofsajdovým postavením, které se tak s pokračováním neshodovalo. O zajímavý střelecký pokus se následně postaral ještě Archie Brown, jenž ve 35. minutě narazil na perfektní reflexy brankáře Mykyty Turbejvského.

I po změně stran to chvíli vypadalo na nepříliš záživnou podívanou. Naštěstí však v 67. minutě padla první branka. Hjulsager se díky rychlé kličce dostal do výhody a tu využil k přesnému pozemnímu centru na Huga Cuyperse. Tomu pak stačilo nastavit nohu, a hosté vedli o gól.

Zarja se s tím ale nehodlala smířit a po pouhých třech minutách bylo vyrovnáno. Brankář Roef ještě nejprve dokázal hosty podržet, avšak na další ránu Eduarda Guerrera už nedosáhl. Přesto nechybělo moc a Gent mohl odjíždět coby vítěz. Jenže osm minut před koncem napálil Hugo Cuypers jen brankovou konstrukci!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele