Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Legia si přivezla z Bosny těsné vítězství

Zrinjski Mostar doma nestačil v klíčovém zápase na Legii a k postupu má dál než polský soupeř. I když domácí začali lépe, vedení jim dlouho nevydrželo, a Legia postupně dokonala obrat. Vítěznou branku na 2:1 měl na svědomí Blaž Kramer.

Po třech kolech se skupina E vyprofilovala následovně - se šesti body vede Aston Villa a jen o skóre horší je druhá Legia Varšava, o tři body méně má Zrinjski Mostar i nizozemský AZ Alkmaar. Do dalších bojů je tedy o zábavu postaráno.

Utkání mezi Mostarem a Legií bylo od začátku hodně vyrovnané a nakonec se štěstí přiklonilo na stranu polského celku. Hosté mohli poprvé udeřit po hlavičce Ribeira, kterou vytěsnil Marić. O sedm minut později ze vzduchu ani Pankov a zákonitě tak musel přijít trest na opačné straně. Na centr Ćorluky si naskočil nikým nehlídaný Nemanja Bilbija a stadion mohl začít jásat.

Nebylo to však na dlouho, protože po dvou minutách bylo vyrovnáno. Prudký centr si v těsné blízkosti brankové čáry srazil do vlastní sítě Slobodan Jakovljević. Do konce prvního poločasu mohla Legia otočit, ale Kramer ve skluzu netrefil branku.

Polský celek se dočkal obratu až ve druhém poločase, ovšem nejprve si oddychl, když Ćuzeho gól nebyl kvůli ofsajdu uznána. O osudu utkání nakonec rozhodla 62. minuta a krásná branka Blaže Kramera. Ribeiro mu posadil na hlavu načechraný centr a brankář Marić se jen ohlédl.

Zrinjski Mostar měl i velkou porci smůly, protože ani jeho další zásah sudí neuznali. Po krásné průnikové přihrávce rozvlnil síť Matija Malekinušić, ovšem v době přihrávky se nacházel v těsném ofsajdu. Domácí bojovali a v závěru Polákům pořádně zatopili. Bohužel pro ně se stav 1:2 už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele