8. kolo
25.10.2009 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Deportivo La Coruña 4:0

Deportivo La Coruňa dostalo za vyučenou ve Valladolidu, odkud si odváží čtyřbrankový příděl. Pro mužstvo z Galície je to první podobně otřesný výsledek v sezóně, tento zápas se zařadí k velkým překvapením kola. Drtivé vítězství režíroval střelec dvou branek Nauzet Alemán, jehož tým po několika nepodařených utkáních konečně zabral.

Deportivo působilo nezvykle ustrašeně a domácí brankář Justo Villar neměl kdovíjaké množství práce. Střelci hostujícího mužstva působili bezradně, jejich střely většinou končily na reklamních poutačích, v horším případě pak mezi spokojenými diváky. Naopak obrana se činila, podobné kiksy jsme u tohoto týmu dlouho neviděly.

Lotinův celek nedbal na Alemánovo varování z prvních minut a v devatenácté minutě jej nechal vstřelit první branku. Na ní má velký podíl Canobbio, jehož fantastická přihrávka skrz obrannou řadou našla před Danielem Aranzubíou právě pětadvacetiletého útočníka, který s přehledem svou tutovku proměnil. To byl též rozhodně nejzajímavější okamžik prvního dějství, v němž působili hostující hráči trochu bezradně a nečekaně se trápili. Po obrátce se od Deporu čekalo zlepšení, ale opak byl pravdou.

Valladolid se na soupeře s chutí vrhl a roztrhal jej na cucky. Po dvou minutách hry se prosadil opět Nauzet Alemán, který naplno využil zaváhání a nedůslednosti obránců Deportiva a zvýšil vedení. Odpověď přichystal střelec překrásné branky proti Seville Juan Rodríguez, ale jeho střela zpoza vápna rozezvučela tyč.

Všechna naděje z hráčů galícijského výběru vyprchala po třetí parádní trefě Diega Costy, na jehož brance se podílela větší část obrany Deporu. Daniel Aranzubía mohl naštvaností roztrhat síť, byl naprosto bezradný a osamocený ve své snaze zabránit debaklu. Nezabránil mu, před podobně pracující defenzívou neměl šanci. Když v závěru utkání přidal čtvrtou branku pohlednou technickou ranou Medunjanin, bylo o výsledku rozhodnuto.

Depor si odváží zasloužené nic, tři body zůstávají zcela po právu v držení domácích hráčů, kteří prolomili několikazápasové prokletí a potěšili domácí fanoušky.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Deportivo bere vse 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

pekny kurz na deportivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele