13. kolo
12.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid přichystal Atléticu první ligovou porážku

El Derbi Madrileño, jak se bitvě mezi Realem Madrid a Atléticem přezdívá, skončilo výhrou Bílého baletu o dva góly. Svěřenci trenéra Zinédina Zidana předvedli koncentrovaný výkon a alespoň částečně stáhli manko svého rivala. I přes první ligovou porážku v sezoně mají Colchoneros ligu dobře rozehranou a stále se drží na předních příčkách. Branky domácích obstarali nejprve záložník Casemiro a ve druhém poločase si vstřelil vlastní gól brankář Jan Oblak.

Oba celky měly za sebou těžké zápasy v Lize mistrů, které musely zvládnout. Real Madrid si definitivně zajistil postup do osmifinále výhrou nad Borussií Mönchengladbach 2:0 a stejným výsledkem si poradilo i Atlético Madrid v Salzburgu.

Madridské derby patří vždycky mezi největší šlágry Španělska a nejinak tomu bylo i tentokrát. Real Madrid potřeboval nutně zvítězit, aby se pomyslné "nůžky" mezi oběma rivaly ještě více nerozevřely.

Real začal skutečně lépe a Atlético se během čtvrthodiny ocitlo pod tlakem. V 10. minutě ještě Oblak vyškrábl Benzemovu střelu na tyč, ale za dalších pět minut už inkasoval. Toni Kroos od rohového praporku načechral centr a nikým nehlídaný Casemiro z malého vápna hlavou otevřel skóre utkání. Real následně svojí převahu ještě stupňoval a měl opravdu více navrch. Až v závěru prvního poločasu se Atlético nadechovalo k jakémusi náporu, ale ještě než musel Courtois vůbec zasahovat, byl odpískán konec.

Diego Simeone měl o přestávce svým svěřencům rozhodně co říci. Herní projev Colchoneros neodpovídal postavení celku v tabulce, a tak se hostující kouč rozhodl hned pro tři změny. Od 46. minuty poslal na hrací plochu Lodiho, Lemara a Correu. A v 55. minutě přišla první obrovská šance Atletů. Přihrávka přes celé malé vápno doputovala až k nohám Thomase Lemara, který z vyložené pozice trestuhodně netrefil branku. Atlético doslova promrhalo možnost na vyrovnání a větší šanci už si v zápase ani nevytvořilo.

Po hodině hry navíc přišel trest v podobě druhého inkasovaného gólu. Dani Carvajal si krásně zpracoval balón na prsa a vypálil, přičemž balón se od tyče odrazil do Oblakových zad a skončil v síti. Dvoubrankové manko už bylo pro Atlety velké sousto. Devět minut před koncem mohl zdramatizovat závěr Saúl, ale jeho hlavičku zblízka Courtois vyrazil. Na druhé straně zase Oblak vytěsnil ránu Vázqueze a to bylo poslední, co se v zápase událo. Madridské derby ovládl Real a znovu ukázal, že pod Zidanem je schopný zvládat těžké duely pod tlakem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele