32. kolo
22.04.2024 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Pozorný šutér En Nesyri se podepsal pod další výhru Sevilly, Mallorce pokračují starosti

Fotbalisté Sevilly zvítězili v pondělní dohrávce 32. kola LaLigy nad Mallorkou 2:1. V první půli se mohli několikrát dostat do vedení hosté, nicméně aktivní Vedat Muriqi ani jednou neuspěl. Naopak na druhé straně se prosadil v 61. minutě Youssef En Nesyri a následně také asistoval u vítězné trefy, čímž potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče Rojiblancos. Klub z Andalusie tak vrátil Pirátům poslední vzájemnou porážku, a soupeře před koncem sezony znejistil, neboť ostrované mají jen šestibodový náskok na sestupové pásmo.

Trenéra Sevilly Quiqueho Sáncheze Florese jako bývalého obránce naposledy zajisté potěšilo druhé vítězství jeho týmu v lize za sebou bez inkasované branky. Naopak Mallorca příliš důvodů k radosti neměla, neboť po prohraném finále Copa del Rey padla i v minulém kole proti Realu Madrid. Rumělky však uklidňoval alespoň fakt, že na první sestupové pozici sídlící Cádiz dvakrát v řadě prohrál, a v tabulce je tak příliš neohrožoval.

Hostující fotbalisté vlétli do utkání s velkou vervou, pokus Muriqiho však zblokovali obránci Sevilly. Další šanci kosovského útočníka bez větších problémů zneškodnil gólman Orjan Nyland. Muriqi neuspěl ani napotřetí, kdy mu na brankové čáře ukradl gól výborným obranným zákrokem Sergio Ramos. Rojiblancos toho v prvním dějství dopředu mnoho nevymysleli. Do ojedinělé příležitosti se hnal Isaac Romero, výborně proti jeho přízemnímu pokusu však zasáhl Predrag Rajkovič.

Vstup do druhé půle se lépe vyvedl domácím. Střídající Suso si hezky navedl míč na levou nohu, ale balon zakroutil pouze nad horní tyč. Mnohem nebezpečnější byla na druhé straně šance Nemanji Radonjiče, který ránou z voleje zazvonil na brankovou konstrukci. První branka v utkání tak přišla v 61. minutě, kdy si na hezký centr Susa naskočil En Nesyri a hlavou překonal Rajkoviče. Pojistku v podobě gólu přidal Romero, jenž těžil ze spolupráce s En Nesyrim a jeho následná tečovaná střela doskákala až do sítě. V nastaveném čase pouze korigoval výsledek hostující Abdón Prats.

Rojiblancos tak dotáhli zápas do vítězného konce a tři body posbírali už potřetí v řadě, což se jim povedlo poprvé v sezoně. Oba týmy mají na programu další ligové kolo 28. dubna. Sevillu bude čekat andaluské derby s Betisem, Rumělky vyzvou v záchranářském souboji Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele