14. kolo
20.12.2020 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid pokračuje ve stíhací jízdě městského rivala a výhru veze i z Eibaru

Špatná forma Realu Madrid je zřejmě minulostí. Královský velkoklub vyhrál v Eibaru čtvrtý ligový zápas v řadě a bodově se dotáhl na vedoucí Atlético Madrid. Je sice pravda, že má o dvě odehraná utkání více, ale to nijak zlepšení Realu nesnižuje. Real měl v Eibaru skvělý začátek a rychle vedl po brankách Karima Benzemy a Luky Modriće o dva góly. Domácí sice snížili, ale v nastavení měl poslední slovo Lucas Vázquez.

Real Madrid položil základy pozdějšího vítězství na samotném začátku zápasu. Už v 6. minutě předvedl Rodrygo cit pro hru a a krásným pasem do šestnáctky nabídl loženku Benzemovi, který se zblízka nemýlil. Francouzský útočník má skvělou formu a nedávno se o jeho schopnostech pozitivně vyjadřoval i trenér Zinédine Zidane.

Hosté i po vstřelené brance pokračovali ve snažení a pouhé dvě minuty po Benzemově brance protáhl Dmitroviće ranou z voleje Lucas Vázquez. Převaha madridského velikána byla zřejmá a ve 13. minutě přinesla očekávaný druhý gól. Benzema v klidu přihrál pod sebe na volného Luku Modriće, který placírkou pod břevno nedal Dmitrovićovi žádnou šanci zasáhnout. Eibar nevěděl, kde mu hlava stojí a Real si na hřišti dělal co chtěl. Třetí branku v rozmezí pouhé čtvrthodiny odmítl nepřesnou střelou Benzema nebo později i Rodrygo.

Eibar měl první výraznější šanci až ve 28. minutě a hned z toho byla vedoucí branka. Kike García na nic nečekal a z hranice šestnáctky vyslal krásný technický pokus, na který neměl Courtois vůbec žádný nárok. Domácí tedy snížili, ale dál museli čelit lavině útoků Realu. Ještě do konce prvního poločasu měl hostující tým dobré dvě gólovky, ovšem vyrovnat mohl i Eibar, kdyby teč Muta nevychýlila balón těsně mimo dosah branky.

V Eibaru se hrálo vskutku ofenzivní utkání, které nabízelo spoustu vyložených šancí. Ve stejném trendu se pokračovalo i po změně stran a Real ne a ne přidat třetí gól, který by udělal za utkáním tečku. Místo toho riskoval případné vyrovnání. V 57. minutě minul branku z dobré pozice Inui a dvacet minut před koncem dokonce lízl horní tyč pokus hlavičkujícího Muta.

V 82. minutě došlo ke kontroverznímu okamžiku, když se balón v pokutovém území Realu dotkl Ramosovy ruky a domácí se dožadovali pokutového kopu. Sudí ale jejich prosby nevyslyšel a tím je připravil o obrovskou možnost vyrovnat. Eibar se s tím těžko smiřoval a po pravdě už se zpátky do zápasu nedostal. V nastavení prostřelil Dmitroviće z rychlého kontru Lucas Vázquez a stanovil konečnou podobu výsledku na 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele