8. kolo
07.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Mouctar Diakhaby (© AFP)

Valencia dobyla El Sadar a má první venkovní výhru

V páteční předehrávce přálo více Valencii. Hosté zvítězili na El Sadaru 2:1 a vůbec poprvé v sezoně získali na hřišti soupeře všechny tři body. Naopak Osasuna nenavázala na týden starý bod ze Santiaga Bernabéua a krom bodů doma ztratila i vyloučeného Unaie Garcíu. Za Valencii se prosadili Justin Kluivert a Mouctar Diakhaby, zatímco Edinson Cavani neproměnil pokutový kop. Za Osasunu zase snižoval až v nastavení Darko Brašanac.

Osasuna se před týdnem stala prvním týmem, který v lize obral o body Real Madrid, navíc na jeho půdě, jenomže další zápas před vlastním publikem na El Sadaru nezvládla. Vše přitom mohlo být jinak, kdyby domácí proměnili velkou šanci v 8. minutě. Ezzalzouli výborně z první posunul balón do vápna na Kikeho Garcíu a ten bez přípravy ve vyložené pozici minul vzdálenější tyč.

A tak se jako první prosadila Valencia. Edinson Cavani potáhl balón do hloubky soupeřovy poloviny a odtud vyslal průnikovou přihrávku na Justina Kluiverta, který přeloboval brankáře Herreru. Los Che tak ovládli vyrovnaný první poločas, ale vyhráno ještě zdaleka neměli.

Druhá půle byla totiž co do počtu vyložených příležitostí atraktivnější. V 54. minutě se povedlo Valancii vstřelit druhý gól a tím se výrazně přiblížit třem bodům. Mouctar Diakhaby měl vlastně velké štěstí, že k němu vůbec doputoval balón, protože se zdálo, že Moriba ho v obležení hráčů v červeném ztratí. Balón však vyplaval na malém vápně a Diakhaby ho uklidil do branky.

Osasuně se vůbec nedařilo a korunu tomu nasadil Ezequiel Ávila, který neproměnil pokutový kop po faulu Guillamóna. Šance na zvrat se tím o něco snížily a povážlivě klesly v 69. minutě, kdy uviděl červenou kartu Unai García. Jeho zákrok navíc zapříčinil penaltu, ale tou pohrdla i Valencia. Edinson Cavani se jich ve své kariéře něco nakopal, nicméně tentokrát poslal balón do břevna.

Domácí to ještě nevzdávali a měli možnosti. Torró nebyl ve výskoku hlavou přesný a Cruzovo zakončení hlavou pro změnu vychytal Mamardashvili. V nastaveném čase se počet sil vyrovnal, když úplně zbytečnou druhou kartu za řeči uviděl Mouctar Diakhaby. O chvíli později Darko Brašanac hlavou korigoval na konečných 2:1 pro Los Che.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele