5. kolo
10.09.2022 18:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona vyhrála na Cádizu 4:0

Barcelona pokračuje v krasojízdě a na Cádizu dle očekávání zvítězila vysoko 4:0. Atmosféra utkání ale byla v závěru poznamenána zdravotním kolapsem jednoho z fanoušků, po které musela být hra na delší dobu přerušena.

V 82. minutě sudí Cerro Grande přerušil utkání kvůli zdravotním komplikacím jednoho z fanoušků v ochozech stadionu Mirandilla a situace byla natolik vážná, že brankář domácích Ledesma rychle přinesl sprintem defibrilátor a někteří hráči se na hřišti modlili. Hra se za stavu 2:0 znovu rozeběhla až o téměř hodinu později a Barcelona nakonec vedení ještě zdvojnásobila.

Barcelona se blýskla proti Plzni skvělým výkonem a v Cádizu na to vesměs úspěšně navázala. Xavi přitom obměnil sestavu a například Robert Lewandowski zůstal jen na lavičce náhradníků. Změn ale bylo v sestavě více.

Na hře Katalánců to ani nebylo znát a už v 10. minutě střílel do tyče Raphinha a dorážku Torrese vychytal brankář Ledesma. Ve 35. minutě zase rozvlnil boční síť Depay. Z velké převahy hostů byly jen dvě šance, což se samozřejmě Xavimu nemohlo líbit. S prvním střídáním zatím otálel a počkal na něj až po prvním gólu. Ten přišel v 55. minutě po prudké Gaviho přihrávce a dorážce Frenkieho de Jonga!

Vzápětí přišel na hřiště coby střídající hráč Robert Lewandowski a netrvalo dlouho a polský kanonýr se zapsal do střeleckých statistik. Cádiz si znovu nevěděl rady s přihrávkou před branku a Lewandowski měl zblízka z dorážky snadnou úlohu. Barcelona vedla 2:0 a vlastně nic nenasvědčovalo tomu, že by se Cádiz ještě vydal na odpor. V závěrečné desetiminutovce došlo na již zmiňované dlouhé přerušení hry a poté, co se oba tábory vrátily na trávník, už byl stadion Mirandilla hodně vyprázdněný.

Barcelona nehodlala výsledek jen tak doklepat do konce a naopak přidala ještě další dva góly. Lewandowski prchl domácí obraně a ve vápně nezištně předložil balón Ansu Fatimu, který zvýšil na 3:0.

Čtvrtý zásah obstaral Ousmane Dembélé, jenž si na hranici vápna zamíchal s balónem a tvrdou ranou překonal Ledesmu. Nešťastný brankář si na balón sáhl a spíše si ho srazil do sítě. Cádiz zkrátka neměl v utkání šanci. Barcelona potvrdila famózní formu a už se těší na očekávaný zápas v Mnichově na Bayernu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve kterém z následujících 4 zápasu Barcelona nezíská plný počet bodu????

Reagovat
dextroza_m

0:4

Reagovat
deporpepa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele