35. kolo
19.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuevo Mirandilla (© AFP)

Cádiz ovládl záchranářskou bitvu proti Valladolidu

Důležité tři body a navíc v přímém záchranářském souboji vyválčil Cádiz. V páteční předehrávce přetlačil 2:0 Real Valladolid a tři kola před koncem LaLigy si polepší. Oba góly padly až v závěrečné dvacetiminutovce a postaral se o ně Théo Bongonda.

Dlouho to bylo na Estadio Nuevo Mirandilla vyrovnané a svázané taktikou. Aby také ne, když šlo o přímý souboj o záchranu. V prvním poločase odvedly dobrý výkon defenzívy, byť ta hostující se po půlhodině hry dopustila penaltového zákroku. Alcaraze fauloval Ramos a sudí měl o penaltě okamžitě jasno. Nicméně sám postižený Rubén Alcaraz selhal a balón napálil do břevna.

To byl na dlouhou dobu také jediný výraznější moment. Až v 70. minutě se blýskl parádní ranou od břevna Théo Bongonda a Cádiz vlastně zničehonic vedl. Inkasovaná branka donutila Valladolid otevřít hru a to se nevyplatilo. Po rychlém brejku fauloval ve vápně Sánchez a Cádiz měl další penaltu. Tu tentokrát proměnil Théo Bongonda a přiblížil domácí ke třem bodům.

Valladolidu se v závěru hra sesypala a deset minut před koncem korunoval frustraci Martin Hongla, který uviděl za faul rovnou červenou kartu. Pro Real to byla konečná. Cádiz porazil Valladolid 2:0 a udělal důležitý krok a cestě za záchranou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele