26. kolo
18.03.2023 16:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Isi Palazon (© AFP)

Stejně jako v prosinci. Rayo remizovalo s Gironou 2:2

V závěru loňského roku skončilo utkání mezi Gironou a Vallecanem 2:2 a stejný výsledek se zopakoval i na půdě Raya. Podobný byl i průběh zápasu, protože domácí pokaždé neudrželi vedení. Rayo Vallecano také neproměnilo opakovaný pokutový kop.

Ve Vallecanu nakonec viděli diváci čtyři branky a plodný byl především první poločas. Rayo mělo hned ve 2. minutě obrovskou šanci a Gazzaniga vynikajícím zákrokem odvrátil hostující pohromu. O trochu aktivnější Rayo šlo přeci jenom do vedení o dvacet minut později. Isi Palazón si navedl balón ke střele a parádní ranou vymetl šibenici!

Domácí se z vedení dlouho neradovali a Girona takřka okamžitě přispěchala s odpovědí. Na Riquelmeho vynikající pas si zprvu naskočil Castellanos, ale Dimitrievski zasáhl, ovšem hned vzápětí dorazil balón do branky Viktor Cygankov.

O pět minut později přestřelka pokračovala a Rayo šlo znovu do vedení. Óscar Trejo se nenechal Palazónem zahanbit a i on přišel s výstavním kouskem a tvrdou ranou překonal Gazzanigu. Ve 37. minutě přišel dost možná klíčový okamžik zápasu, protože domácí měli možnost odskočit na rozdíl dvou branek. Martínez fauloval v pokutovém území a následovala penalta, kterou naštěstí pro Gironu neproměnil Óscar Trejo. Sudí dal Rayu ještě možnost opakování a Trejo tentokrát volil variantu přiťuknutí balónu na Palazóna, který však trestuhodně minul. Rayo za tyto šance nakonec zaplatilo. Po změně stran se po centru Javiho Hernándeze trefil po druhé Viktor Cygankov a stav 2:2 se až do konce zápasu nezměnil. Na stadionu Teresa Riveiro ubylo i šancí a změnu nepřineslo ani pětiminutové nastavení. Vallecano je osmé, Girona jedenáctá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele