14. kolo
09.11.2022 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Mizérie Atlética pokračuje, Mallorca vyhrála gólem Muriqiho

Atléticu opět zbyly oči pro pláč a jeho tristní výkony pokračují. Dnes večer madridský celek padl na půdě Mallorky, které stačila jediná branka Vedata Muriqiho.

Atlético Madrid potřebovalo dát jasnou odpověď na poslední neuspokojivé výsledky a mělo k tomu zdánlivě snadného soupeře. Přece jen, s hráči jako Griezmann, Morata, Carrasco nebo Llorente si Atlético brousilo zuby na snadné tři body, které by v současné době byly velmi potřebné. V prvních minutách to byl spíš boj o střed hřiště a vítězně z něj vycházeli právě Colchoneros.

Jenže co jim to bylo platné, když jako první udeřili domácí! V 16. minutě vypálil z velké dálky Antonio Sánchez a brankář Oblak jeho ránu vyrazil jen před sebe. Tím otevřel cestu ke snadnému gólu pro útočníka Vedata Muriqiho, jenž byl dostatečně pozorný.

Atléticu se málem povedlo rychle srovnat, když po pěti minutách pálil přesně Álvaro Morata. Jenže jeho radost trvala pouze krátce, protože VAR odhalil, že Morata skóroval z ofsajdové pozice. Systém nákopů Atlética nikam nevedl a po herní stránce předváděl favorit z Madridu dost nepřesností bez nápadu.

Ani po změně stran se mu nezačalo dařit lépe a to ještě v 51. minutě přežil šanci Muriqiho, jenž hlavičkoval centr od Jaumeho Costy nad bránu. Pak se ke slovu znovu dostal Álvaro Morata, proti němuž musel vytáhnout parádní zákrok brankář Rajković. Až ke konci zápasu začalo Atlético tlačit. Nejdřív prodloužil bránící hráč na přední tyči balón na zcela volného Moratu, který v pádu hlavičkoval, a Predrag Rajković stačil zakročit těsně před brankovou čarou! A v samém závěru ještě Rajković zasáhl proti Moratově zakončení ve skluzu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele