11. kolo
22.10.2022 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Real Madrid nezaváhal a Sevillu porazil 3:1

Na prvním místě španělské LaLigy se po tomto víkendu vůbec nic nezmění. Real Madrid doma potvrdil roli favorita a Sevillu, která mu jinak byla velmi vyrovnaným soupeřem porazil 3:1. Vidět byl především Brazilec Vinícius Júnior, jenž dvěma asistencemi vybídl Modriće s Vázquezem, zatímco třetí branku obstaral Valverde. Jediný zásah Sevilly měl na svědomí Lamela.

Královský celek nadále dominuje a i po tomto kole si udrží minimálně tříbodový náskok. Co se týče Sevilly, ta na Santiago Bernabéu prohloubila výsledkovou krizi, byť herně to vůbec špatné nebylo. Real Madrid byl jednoduše v lepší v zakončení a potrestal co se dalo. Samotné utkání pak bylo speciální pro záložníka Isca či trenéra Julena Lopeteguiho, oba v Realu působili.

Real Madrid do zápasu vlétl a už v 5. minutě se ujal vedení. Brazilec Vinícius zatáhl balón do šestnáctky, tam nezazmatkoval, podíval se kam mu nabíhá Luka Modrić a chorvatský tvůrce hry trefil odkrytou branku. Sevilla zkusila hned odpovědět Navasem, ale toho v klíčový moment odzbrojil Tchouaméni. Každopádně Sevilla se po rychle inkasované brance nepoložila a naopak převzala iniciativu. Pasivní Real ale nemusel před vlastní šestnáctkou nic zásadního řešit. Těsně před koncem poločasu si vzal opět slovo Vinícius, jenomže brankáři Bounouovi udělal až příliš dlouhou kličku a balón mu nakonec utekl.

Bílý balet vedl, nicméně Sevilla si za svůj výkon v prvním poločase zasloužila vyrovnat a dočkala se toho v 54. minutě. Montiel vykouzlil vynikající průnikovou přihrávku a Erik Lamela těsně před Courtoisem špičkou kopačky vstřelil gól. Montielovi patří za přihrávku naprosté absolutorium.

Seville na chvíli narostla křídla a Isco rozvlnil jen boční síť. Jak už bylo řečeno, pro Isca to byl proti svému bývalému zaměstnavateli speciální okamžik. S postupujícím časem bylo jasné, že se Sevilla uchýlí k defenzívě a bude chtít remízu udržet. Hrát na plichtu proti evropským šampionům se však nevyplácí a v závěrečné desetiminutovce domácí dvakrát udeřili.

V 79. minutě rozjel Real rychlý protiútok, na jehož konci byl nesobecký Vinícius a jeho přihrávka, po které Lucas Vázquez trefil odkrytou svatyni. Za další dvě minuty vedl Bílý balet už o dvě branky, když vyslal z kopačky nádhernou střelu Federico Valverde a Bounou byl v tomto případě bez šance! Třetí branka Andalusany zlomila a utkání se až do závěrečného hvizdu jenom dohrávalo. Real mohl pochopitelně přidat i další branku, což se nestalo. Rodrygovi pokus o nafilmování penalty nevyšel a o pár minut později už sudí odpískal konec. Real Madrid zůstává ve Španělsku nadále neporažen a minimálně do zítřka má na čele už šestibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady budu osobně tak snad výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele