7. kolo
01.10.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Atlético ovládlo šlágr v Seville

Dva španělští zástupci v Lize mistrů se v sobotu představili na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Šlágr kola mezi domácí Sevillou a Atléticem Madrid zvládl lépe druhý jmenovaný, který zvítězil po brankách Marcose Llorenteho a Álvara Moraty 2:0. Seville se v úvodu LaLigy dál nedaří a kouč Julen Lopetegui bude pod ještě větším tlakem.

V Seville se začalo hrát ve vysokém tempu a k vidění byl urputný boj o každý centimetr hřiště. To zároveň znamenalo, že vyložených příležitostí nebylo tolik, jak by si asi diváci představovali. Zkraje utkání pálil vysoko nad Morata a zhruba kolem odehrané půlhodiny i ono nastolené tempo opadlo. Paradoxně ale právě v této době padl první gól Atlética. Marco Llorente vůbec na nic nečekal, převzal balón a v šestnáctce do něho jednoduše praštil a trefil se přímo k tyči, kam Bounou nedosáhl.

Tím se ještě více prohloubilo sevillské trápení. Nutno podotknout, že Rojiblancos nepředvedli v prvním poločase takřka nic a Jan Oblak v brance madridského celku neměl žádnou práci. Trenér Julen Lopetegui musel o přestávce sáhnout ke změnám a na plac poslal zkušenou dvojici Ivan Rakitić, Jesús Navas.

Sevilla ve druhém poločase skutečně zvýšila aktivitu, ale Altético schladilo domácí druhou brankou. V 57. minutě si Cunha po Oblakově nákopu obhodil Carmonu a Álvaro Morata se řítil do stoprocentní šance, načež jí efektivním lobem využil.

Domácí byli v nesnázích a otáčet proti skvěle bránícímu Atléticu dvoubrankovou ztrátu je i pro největší kluby tvrdým oříškem. Atlético navíc dál hrozilo a čtvrthodinu před koncem mohl pečetit výsledek Correa, jenže ten ve stoprocentní šanci nepochopitelně zamířil nad břevno. Na druhé straně musel konečně do akce Oblak a s hlavičkou En-Nesyriho si famózně poradil skokem k tyči.

Atlético kontaktní branku nedovolilo a ze Sevilly veze cenné vítězství 2:0. Pro domácí je další porážka problémem a trenér Julen Lopetegui určitě nebude mít klidné spaní. Sevilla je po sedmi kolech nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele