10. kolo
20.10.2022 19:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Almería poločasový náskok nepromrhala a proti Gironě získala tři body

Důležitý souboj ze spodku tabulky nabídl celkem pět branek a vzhledem k jednoznačnému průběhu v prvním poločase ještě dramatickou podívanou. Almería nastřílela Gironě do poločasu tři branky, ale po změně stran se musela o náskok ještě strachovat.

Katalánci začali jednoduše pozdě a dohnat tříbrankovou ztrátu nestihli. První poločas byl ze strany hostů obrovskou katastrofou a vlastně celé utkání rozhodl. Almería poprvé udeřila ve 14. minutě po centru na hlavičkujícího Léa Baptistaa. Girona se z toho sotva stačila oklepat a už prohrávala o dva góly. El Bilal Touré využil fatálního nedorozumění obrany s brankářem Juanem Carlosem, který vyběhl až za vápno z branky a poté, co se dostal balón za něj, Touré pohodlně skórovat.

A to ještě nebyla konečná. Ve 38. minutě zahrál kulišácky volný přímý kop Adrián Embarba a Juan Carlos inkasoval potřetí. Do konce prvního poločasu Almería spálila ještě jednu možnost, ale to jí vzhledem k tříbrankovému náskoku nemuselo mrzet.

Girona byla v nezáviděníhodné pozici. Před sebou měla celý druhý poločas a musela dotahovat velké manko. Této role se ale zhostila dobře a zápas postupně zdramatizovala. Hned ve 48. minutě snížil Rodrigo Riquelme, když si všiml povyběhnutého brankáře a vrátil hosty do hry.

Čtvrthodinu před koncem se pak na hrací ploše děly věci. Nejprve sudí odpískal ve prospěch Girony pokutový kop za hru rukou a penaltu trestuhodně neproměnil Stuani. O chvíli později měli hosté druhou penaltu a i na ní šel Cristhian Stuani a tentokrát se nemýlil. Almería očekávala drtivý závěr a v nastavení tak trochu přežila svojí klinickou smrt. Girona vsítila vyrovnávací branku, avšak veškeré vzrušení bylo kvůli útočnému faulu zbytečné.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele