8. kolo
08.10.2022 14:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Almería přerušila sérii výher i svojí střeleckou nemohoucnost

Výhru 3:1 slaví Almería a nejenže získala tolik potřebné tři body, ale ještě vylepšila svojí prachbídnou střeleckou formu. Do sítě Raya se prosadila celkem třikrát a to díky různým střelcům. Brankáře Lópeze překonali Robertone, Babić a Touré.

Almería to přitom zvládla za poločas a svým kritikům vzkázala, že umí střílet góly. V posledních čtyřech zápasech totiž vždy vyšla střelecky naprázdno.

Tentokrát to netrvalo dlouho a už po devíti minutách se měnilo skóre. Embarba využil obrovské hrubky brankáře Lópeze a Lucas Robertone neměl problém trefit odkrytou branku. O chvíli později si Srdjan Babić naskočil na centrovaný balón a hlavou ho uklidil přesně k tyči. Pro Vallecano to byl hodně nepovedený začátek, ze kterého se už nevzpamatovalo.

A bylo hůř, protože pět minut před přestávkou zvýšil už na 3:0. Obrana Vallecana si znovu nepočínala důrazně a El Bilal Touré pohotovou koncovkou zajistil domácím pohodlný náskok.

Hotovo samozřejmě nebylo a Vallecano sympaticky neházelo flintu do žita. Koneckonců mu ani nic jiného nezbývalo. Hned trojí střídání mělo oživit hru, ale domácí si zápas hlídali a byli nadále nebezpeční. Nedařilo se ani obvyklému kanonýrovi Radamelu Falcaovi, přesto nakonec hosté vstřelili korigující gól.

V 81.minutě zahrávalo Rayo rohový kop a Alejandro Catena hlavou nedal Fernandovi šanci. V utkání rovněž padla červená karta a za úder do obličeje jí po druhé žluté uviděl Embarba.

Závěr zápasu ještě přinesl zajímavou podívanou a výsledek 3:1 nemusel být konečný. V nastavení pálil hodně nebezpečně Bebé a svým obstřelem neuspěl ani Falcao. Almería po druhé v sezoně zvítězila a opustila sestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele