29. kolo
16.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Suso (© AFP)

Duel spících obrů ovládla Sevilla. Valencii přiblížil sestupu netradiční střelec i VAR

Klání celků dočasně přežívajících z úspěchů minulosti ve 29. kole LaLigy ovládla Sevilla, která zdolala domácí Valencii 2:0. Hosty poslal do vedení ve druhé půli svou vůbec premiérovou ligovou brankou v kariéře Loïc Badé. V 75. minutě navíc dodal klubu z Andalusie klid střelec Suso. Rojiblancos se tak díky třetí výhře z posledních pěti zápasů vyhrabali bezpečně nad pásmo sestupu, kde je naopak po další blamáži plně namočena domácí družina. Té v utkání nepřálo ani štěstí, neboť hned dvě původně nařízené penalty v její prospěch rozhodčí odvolal.

Valencii, která se v letošní sezoně neslavně potácí nad sestupovou propastí, čekal důležitý duel se Sevillou, která po letech hojnosti také významně zaostala za očekáváními. Hosté, kteří do východního Španělska přicestovali s jednou z nejhorších defenziv soutěže, se v útoku alespoň mohli spolehnout na Youssefa En Nesyriho. To Netopýři měli spíše opačný problém, protože jejich nejlepším střelcem byl dosud společně s Edinsonem Cavanim i Justin Kluivert, který však kvůli zranění nemohl nastoupit.

Hostům sice chyběla vinou vykartování se hned trojice hráčů ze základu, místo hledání výmluv ale od začátku hledali skulinky v obraně Valencie. Lucas Ocampos v 10. minutě jednu takovou nalezl, když se ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře, naneštěstí pro Los Hispalenses ale minul. Klání celků, jež jsou letos jen duchem svých předešlých úspěchů, pokračovalo vyrovnaně. Místo šancí bylo první dějství bohaté na souboje, fanoušci si tedy na branku museli počkat.

Čekání po výměně stran netrvalo dlouho, 55. minuta totiž přinesla nepřehlednou situaci ve vápně a s ní i branku Badého, jenž se po sporném souboji ve vápně dostal k dorážce ve skluzu. Domácí mohla z trápení částečně vysvobodit penalta po jasné ruce Fernanda, rozhodčí ale po zkoumání u monitoru usoudil, že bránícímu hráči míč nejdříve škrtal o nohu. Regulérního gólu se fanoušci dočkali v 75. minutě, slavit jej ale mohli jen ti hostující. Zpětnou přihrávku si převzal za hranicí vápna Suso a balon následně nekompromisně usměrnil k tyči. Netopýry poté znovu připravil o radost z pokutového kopu rozhodčí po přezkoumání u videa, třešničkou na dortu pro vztek domácích příznivců bylo následné vyloučení mladíka Ilaixe Moriby.

Valencia tak prohrála se Sevillou a nadále nebezpečně hazarduje s prvoligovou příslušností. V dalším kole nastoupí Los Che 23. dubna venku proti Elche. Na Los Rojiblancos čeká tentýž den doma Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele