11. kolo
29.10.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rodrigo Riquelme (© AFP)

Atléti ukázali v ligovém maratonu záda už i Barceloně. Alavés srazili trefou Moraty

Hráči Atlétika Madrid porazili v 11. kole LaLigy Alavés 2:1. Duel gólově otevřel chvíli před odehranou půlhodinou Rodrigo Riquelme, jemuž přihrával Álvaro Morata, který následně střetnutí také rozhodl. Deportivo tak nevyhrálo pošesté za sebou a zůstalo jen těsně nad sestupovými pozicemi. Los Rojiblancos se naopak vyšvihli na třetí místo před Barcelonu a s utkáním k dobru zůstávají v přímém boji o úplné čelo tabulky.

Atlético uprostřed týdne přišlo o šestizápasovou sérii výher, když v Glasgow zásluhou Moraty remizovalo se Celtikem. Nadále však trvala senzační domácí forma Los Colchoneros, kteří před svými fanoušky vyhráli všech pět soutěžních duelů této sezony, přičemž hned ve čtyřech z nich vstřelili přesně tři branky. Příznivci madridského celku prakticky nepochybovali o prodloužení této vítězné šňůry, k čemuž přispíval i fakt, že Alavés opustil Estadio Metropolitano bez bodů pětkrát za sebou.

K prodloužení série úspěchů proti Deportivu mohli Indiáni vykročit již v šesté minutě, kdy tvrdou ránu Riquelmeho zastavil až připravený Antonio Sivera. Atlético v úvodu zápasu dominovalo, skóre se ale nezměnilo ani po hlavičce Maria Hermosa, který prostor mezi třemi tyčemi těsně minul. V polovině prvního dějství se k zakončení hlavou opakovaně dostal Morata. Nejdříve zařízení netrefil a v dalších dvou případech nechal vyniknout hostujícího gólmana. Ve 26. minutě ale již Sivera inkasoval, protože jej po pohledné akci překonal ranou na přední tyč Riquelme. Los Colchoneros svého soupeře i nadále přehrávali a v závěru úvodní půle navýšili své vedení, když Morata po obhození obránce zamířil nekompromisně do vzdálenější šibenice.

Atlético kontrolovalo tempo i v úvodu druhého poločasu, a Jan Oblak byl tak i nadále bez práce. V 58. minutě zakončoval po rohovém kopu akrobatickým způsobem Abdel Abqar, branku Indiánů ale o několik metrů přestřelil. Deportivo navzdory dvougólovému deficitu hru výrazněji neotevřelo, i přesto v 73. minutě mohlo potřetí inkasovat, když přízemní ránu Nahuela Moliny zastavil až pohotovým zákrokem nohou Sivera. Hostující gólman se vyznamenal i o chvíli později proti střele Riquelmeho na zadní tyč. V 83. minutě mohl závěr duelu zdramatizovat Javi López, z voleje ale zamířil o kousek vedle. V nastavení se Baskové přece jen prosadili, když skóre do konečné podoby upravil Ander Guevara.

Alavés se přesto překvapivého zisku bodů nedočkal a prohrál. V příštím kole 5. listopadu přivítá Almeríi, Atlético se o dva dny dříve představí na půdě Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele