29. kolo
17.03.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Tvrz Atlétika proti Barceloně neobstála. Srdce domácích fanoušků opět zlomil Joao Félix

Hráči Barcelony zvítězili ve šlágru 29. kola LaLigy na hřišti Atlétika Madrid až překvapivě hladce 3:0. O rozhodující trefu se stejně jako při prvním vzájemném duelu v prosinci postaral v Katalánsku hostující kmenový hráč Los Indios Joao Félix. Někdejší miláček ochozů Estadia Metropolitano tak zasadil další tvrdý úder svým bývalým příznivcům a navíc dopomohl k ukončení skvostné série Los Colchoneros. Ti až do tohoto večera ovládli s jednou výjimkou všechny ligové zápasy hrané před svým publikem.

Oba týmy před několika dny postoupily do čtvrtfinále Ligy mistrů. Barcelona se dvěma teenagery v kádru vyřadila úřadujícího mistra Serie A Neapol, Atlético si zase na penalty poradilo s aktuálním lídrem italské nejvyšší soutěže Interem. Ve vzájemném souboji se hledal favorit obtížně, nicméně domácí dominance dávala Madriďanům slušnou naději k pokoření Blaugranas.

První velkou akci zápasu založila hostující obrana. Špatnou přihrávku vystihl Rodrigo de Paul a přistrčil míč na Pabla Barriose, ten ale bohužel pro Los Colchoneros pálil kousek od pravé tyče. O chvíli později se stal adresátem prudké přihrávky Álvaro Morata, jeho jemnou teč si však Marc-André ter Stegen pohlídal. Barca se propracovala k dobrému centru, který Raphinha umístil hlavičkou vedle branky. To Katalánce nemuselo mrzet, neboť ve 38. minutě zakončil z malého vápna Joao Félix chytrou přihrávku Roberta Lewandovského.

Začátek druhé půle byl pro de Paula jako ze špatného snu. Po jeho zaváhaní ve 47. minutě přišla průniková přihrávka na Lewandovského, který poslal míč do protipohybu Jana Oblaka. Vedení svého týmu držel ter Stegen. Nejprve vyrazil volej Marcose Llorenteho z hranice vápna a poté se vrhl proti dorážce střídajícího Memphise Depaye. Dominanci úřadujícího mistra potvrdil svou hlavou Fermín López a Lewandowski se tak mohl v 65. minutě těšit z druhé asistence v zápase. Snížení měl na své noze Saúl Ňíguez, ale pokus z malého vápna mířil vedle pravé tyče. V poslední akci zápasu zatáhl za záchrannou brzdu Nahuel Molina, za což si vysloužil červenou kartu.

Barca se tak stala prvním celkem, který si v tomto ročníku odvezl ze hřiště Atlétika tři body. Další utkání Madriďany čeká 1. dubna ve Villarrealu, Blaugranas o den dříve vyzvou Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
ian.rush

Divné, že mohl Félix hrát proti Atletům

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele