20. kolo
31.01.2024 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Vallecano opět zradila minela Dimitrievskiho. Atlético spasil pozdním gólem Depay

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili v dohrávce 20. kola LaLigy před vlastními fanoušky Vallecano 2:1. Skóre duelu otevřel ve 35. minutě navrátilec z Afrického poháru národů Reinildo Mandava, jenž se prosadil v modro-červených barvách vůbec poprvé. Rayo sice vyrovnalo a dlouho držela stav zápasu nerozhodný. V závěru ovšem domácí vstřelili rozdílový gól, který obstaral Memphis Depay. Ten skóroval ve třetím soutěžním duelu za sebou. Nutno však podotknout, že obrovský podíl měl na trefě nizozemského útočníka brankář Stole Dimitrievski, jenž Vallecano nepodržel už nedávno v nezvládnutém zápase s Las Palmas.

Atlético Madrid po triumfu nad Realem v Copa del Rey najelo na vítěznou vlnu, díky které se v tabulce nejvyšší španělské soutěže vyhouplo zpět mezi top trojku. Vzhledem k tomu, že se jeho vyzyvatelé pohybovali těsně za ním, si však svěřenci Diega Simeoneho nemohli dovolit klopýtnout. Rayo porazilo Los Colchoneros naposledy v roce 2013, přičemž Atléti měli výhodu domácího prostředí, kde od startu ligy nepadli ani jednou.

K prodloužení této série jim měl pomoci Arthur Vermeeren, jenž si v madridském klubu vysloužil angažmá především díky skvělým výkonům v Lize mistrů. Úvod utkání ovšem překvapivě patřil Rayu, které drželo míč častěji, možnosti k otevření skóre si ale vytvářet nedokázalo. Domácí byli v útočné fázi o poznání nebezpečnější a ve 35. minutě se jim podařilo rozvlnit síť, když centr z přímého kopu usměrnil za záda Dimitrievskiho hlavou Mandava. Vedení Atlétům ale nevydrželo dlouho, jelikož se ještě před přestávkou prosadil přesnou ranou z hranice vápna Álvaro García.

Vyrovnaný duel bez větších šancí pokračoval i po změně stran. Náskok Los Colchoneros mohl po hodině hry vrátit Antoine Griezmann, jenže razantní ranou z velkého úhlu rozvlnil francouzský reprezentant jen boční síť. Ještě blíže byli domácí rozhodující trefě v 81. minutě poté, co Dimitrievskiho překonal Depay. Radost mu ale sebral videorozhodčí, jenž objevil předcházející ofsajd. Los Rojiblancos se však vítězného gólu dočkali. V první nastavené minutě totiž Depay chytře předskočil dva obránce a díky zaváhání Dimitrievskiho při zákroku dopravil balon za brankovou čáru.

Atléti tak potvrdili skvělou formu a doma získali další tři body. V následujícím kole je bude 4. února čekat těžká zkouška v madridském derby proti Los Blancos. Vallecano změří o den později síly se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele