11. kolo
28.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Ivan Rakitić (© AFP)

Cádiz v nervózním souboji týmů bez formy prohospodařil náskok, Sevillu zachránil Rakitič

Hráči Cádizu prodloužili v 11. kole LaLigy šestizápasové čekání na vítězství, když na vlastním hřišti remizovali se Sevillou 2:2. Domácí fotbalisté se v závěru úvodní půlhodiny plné žlutých karet přiblížili zisku všech bodů, když se zásluhou trefy Darwina Machíse ujali již dvougólového vedení. Rojiblancos však ještě v průběhu první půle stav duelu snížili a po změně stran se dočkali i vyrovnání, o které se premiérovým zásahem v ligové sezoně postaral Ivan Rakitič. Piráti nenastupovali do domácího utkání v dobrém rozpoložení, jelikož šestkrát v řadě nedokázali zvítězit, přičemž v předešlých dvou duelech ani jednou neskórovali. Sevilla však také neměla v posledních týdnech příliš důvodů k radosti, k čemuž ovšem přispíval i poměrně těžký los. Během pěti ztrát po sobě se totiž Rojiblancos střetli například s Realem Madrid, Barcelonou a nebo v týdnu s londýnským Arsenalem. Papírově slabší soupeř tak mohl Andalusany dostat na vítěznou vlnu. Sevilla ale již od osmé minuty prohrávala, když se po chybné rozehrávce ocitl míč u Chrise Ramose, jenž hostujícího gólmana překonal střelou k levé tyči. Oba celky se prezentovaly tvrdou hrou, rozhodčí tak v průběhu úvodních 15 minut rozdal hned čtyři žluté karty. Vedení Pirátů mohl ve 21. minutě navýšit Machís, ranou z voleje ale napálil pouze jednoho z bránících hráčů. Krátce před půlhodinou hry se venezuelský útočník už prosadil, když po další chybné rozehrávce Rojiblancos propálil Orjana Nylanda razantním projektilem. O chvíli později se z kontaktní branky radoval Sergio Ramos, zásah zkušeného obránce ale kvůli ofsajdu neplatil. Regulérní trefy se tak hosté dočkali až ve 37. minutě, kdy přesnou hlavičkou k tyči snížil Lucas Ocampos. Krátce po návratu na hrací plochu mohlo být vyrovnáno, s projektilem Dodiho Lukébakia si ale gólman Pirátů poradil. Ve hře o body udržel hostující tým Nyland, jenž v rozmezí několika vteřin skvěle zasáhl proti střele Rogera Martího i následnému pokusu Chrise Ramose. Nevyužité možnosti musely Žlutou ponorku mrzet, neboť po hodině hry vyrovnal stav duelu parádní ranou z hranice vápna Rakitič. V 70. minutě mohl vedení na stranu domácích navrátit Chris Ramos, v nadějné příležitosti si ale příliš předkopl míč a nezakončil. I nadále byla mírně aktivnějším celkem Sevilla, dokonat obrat se ale hostům již nepodařilo. Cádiz tak doma zaskočil Sevillu a získal cenný bod. V dalším kole se 6. listopadu střetne s Getafe, Rojiblancos změří o dva dny dříve síly s Celtou Vigo.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele