12. kolo
04.11.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Youssef En-Nesyri (© AFP)

Trenér Alonso si do Sevilly přinesl „remízové koště“. Přesilovku využil ke srovnání En Nesyri

Celta Vigo remizovala ve 12. kole LaLigy na vlastním hřišti se Sevillou 1:1, což znamenalo, že vzájemné utkání nepoznalo vítěze už počtvrté v řadě. Los Celestes otevřeli skóre díky hlavičce Carla Starfelta, který se po letním příchodu ze Celtiku premiérově prosadil na Pyrenejském poloostrově. Cestu za první domácí výhrou jim však značně zkomplikovalo vyloučení ze 65. minuty, jehož nakonec v závěru využil k vyrovnání Youssef En Nesyri. V říjnu jmenovaný trenér hostů Diego Alonso tak se svými novými svěřenci zapsal nerozhodný výsledek i ve třetím odkoučovaném ligovém duelu.

Celta se po minulém kole dál topila v mizérii, když prohrála 0:1 na hřišti Girony a skončila v sestupovém pásmu. Od startu letošního ročníku dokázala zvítězit pouze jednou, a to naposledy zkraje září, kdy jen těsně porazila Almeríi, jež byla v lize úplně poslední. O moc lépe na tom ovšem nebyla ani Sevilla, která sice nedávno uhrála cenný bod s Realem Madrid, ihned poté ale ztratila s Cádizem a s celkovým ziskem 10 bodů se nacházela ve druhé polovině tabulky.

Ve velké šanci se už ve 13. minutě objevil Jorgen Strand Larsen, tváří v tvář svému krajanovi Örjanu Nylandovi však selhal a branku přestřelil. Ani šance Iaga Aspase neskončila úspěchem, jeho výborně zahraný přímý kop totiž dokázal Nyland vyškrábnout. Ve 22. minutě se mohli domácí radovat, když si na centr Aspase z přímého kopu naskočil Starfelt a poslal bleděmodré do vedení. O rychlou odpověď se mohl na druhé straně postarat Lucas Ocampos, jeho razantní hlavičku ovšem vychytal Vicente Guaita. Gól nepadl ani po velkém závaru před brankou Sevilly ve 32. minutě. Ještě do konce poločasu mohli Los Hispalenses srovnat, proti střele z nepřímého volného kopu se ale vyznamenal Guaita.

Hned na začátku druhé půle mohli domácí zvýšit svůj náskok, jenže míč skončil jen těsně vedle levé tyče poté, co ho v pádu téměř usměrnil do brány Starfelt. Velká komplikace pro domácí přišla 20 minut po změně stran. Renato Tapia ostře zajel do protihráče, za což si vysloužil druhou žlutou kartu a zápas pro něj předčasně skončil. Aktivita svěřenců trenéra Rafaela Beníteze tím nijak neustala, naopak v 73. minutě mohl přijít druhý gól, se šancí hráčů Viga si ovšem dokázal nadvakrát poradit Nyland. Přesto se hosté hned z následné akce prosadili. Míč si po centru našel En Nesyri a ukázal, že se v podobných situacích nemýlí. Rojiblancos se těsně před koncem málem dostali do vedení, ve třetí nastavené minutě ale zblízka nedokázali dostat balon do sítě.

Sevilla tak naplno neuspěla ani na hřišti trápící se Celty a získala opět jen bod. V následujícím kole se 12. listopadu střetne s Betisem, Los Celestes změří o dva dny dříve síly s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele