30. kolo
31.03.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jon Pacheco (© AFP)

Ryze baskický duel našel svého jediného střelce v srdci obrany Realu Sociedad

Real Sociedad zvítězil ve 30. kole LaLigy na hřišti Alavésu 1:0. Dominantně hrající mužstvo ze San Sebastiánu se v baskickém derby dlouho trápilo ve finální fázi, a tak si pomohlo standardní situací. Centr od rohového praporku usměrnil hlavou za záda gólmana mladý stoper Jon Pacheco a první trefou na seniorské úrovni vystřelil favoritovi tři body. Ten si díky tomu upevnil šestou příčku zajišťující Konferenční ligu.

Alavés se po jediné výhře z posledních sedmi ligových zápasů propadal stále hlouběji do dolní poloviny tabulky. Podle záložníka Andera Guevary si navíc interní lidé v klubu stále nemyslí, že by mělo Deportivo garantovanou záchranu. Na sestupové pásmo mělo ovšem náskok 10 bodů, což se mohlo pokusit navýšit doma proti Realu Sociedad. To ale nebyl vůbec lehký úkol, jelikož La Real bojoval o evropské pozice, přičemž dvakrát v řadě zvítězil.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a ve 13. minutě měl první vážnější šanci zápasu aktivní Ander Barrenetxea, jeho rána však proletěla těsně vedle pravé tyče. Deportivo si první vážnější šanci vytvořilo až ve 37. minutě. Postaral se o ni Luis Rioja, který si na hranici vápna zpracoval míč a pohotově vypálil, ke smůle domácích jeho střela skončila pouze na pravé tyči.

Po poločasové pauze jako první ohrozili bránu hosté, když si na centr po rohovém praporku naskočil Pacheco, jeho razantní hlavičku ovšem skvělým reflexivním zákrokem zneškodnil Antonio Sivera. Chvíli nato se nicméně Pacheco své premiérové branky dočkal a tentokrát už přesnou hlavičkou otevřel skóre. Ani z tlaku v nastavení si domácí žádnou vyloženější šanci na vyrovnání nepřipravili.

Real Sociedad tak využil špatné formy Deportiva a domů si odvezl plný počet bodů. Oba týmy sehrají další ligový zápas 14. dubna. Alavés změří síly s Granadou, La Real se utká s Almeríí.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele