20. kolo
31.01.2024 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vitor Roque (© AFP)

Xavi zahájil pozvolný odchod vynikajícím tahem. Pozornost kamer strhl střídající teenager

Barcelona porazila v dohrávce 20. kola LaLigy doma Osasunu 1:0. Stejně jako v nedávném vzájemném střetnutí v Superpoháru první poločas žádnou branku nenabídl, Katalánci si však svůj tlak přenesli i do druhé půle a v 63. minutě ho gólové zužitkovali. Po několika desítkách vteřin na trávníku se trefil 18letý Vitor Roque, pro nějž šlo o premiérový zásah na evropské půdě. Talentovaný Brazilec se pak do děje utkání zapsal ještě jednou, když po faulu na něj viděl druhou žlutou kartu kapitán hostů Unai García.

Fanoušci Barcelony zažívali v posledních týdnech krušné časy. Katalánci na nedávné vypadnutí z Copa del Rey neslavně navázali i v ligovém klání proti Villarrealu, se kterým v gólové přestřelce padli 3:5. Ihned po prohraném utkání navíc trenér Xavi oznámil, že po sezoně u Blaugranas končí. Špatné formy Barcy chtěla využít Osasuna, jež nevyhrála ve vzájemném měření sil již osmkrát v řadě.

Naposledy tomu tak bylo v semifinále Superpoháru, ve kterém o triumfu Blaugranas rozhodl Robert Lewandowski. Polský ostrostřelec mohl otevřít skóre i v ligovém duelu, jenže po centru Ilkaye Gündogana ve 12. minutě hlavou těsně minul. Další příležitost domácích přišla taktéž ze vzduchu. Po půlhodině hry se na pas německého středopolaře vyhoupl Jules Koundé, stejně jako Lewandowski ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil a přes výraznou územní převahu Barcy gól před pauzou nepadl.

Spíše platonický tlak favorita výměna stran nepřerušila. Katalánci sice dominovali na míči, kreativita v ofenzivní třetině hřiště jim však víceméně scházela. Musel tak přijít impuls z lavičky. Xavi poslal na trávník Vitora Roqueho a ten se mu za důvěru odvděčil bleskovým zásahem, když do sítě usměrnil centr Joaa Cancela. Krátce nato se navíc vykartoval stoper hostí Unai García, čímž dopřál Barce více než 20minutovou přesilovku. Paradoxně si však dvě šance na srovnání vytvořili hráči z Pamplony. Nejprve Raúl García přízemní střelu otřel o tyč a dalekonosný projektil Jona Moncayoly vyrazil Iňaki Peňa.

Barcelona tak odčinila dvě poslední porážky a proti Osasuně získala tři body. V následujícím kole se 3. února střetne s Deportivem Alavés, Los Rojillos změří o den později síly se Celtou Vigo.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele