37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Blaugranas ve stínu Xaviho nejisté budoucnosti ukončili šňůru neúspěchů s Vallecanem

Barcelona zvítězila ve 37. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Vallecanem 3:0. Poslední domácí zápas Katalánců v aktuální sezoně výborně odstartoval Robert Lewandowski, který už ve třetí minutě otevřel skóre. Brzká trefa se ukázala být jako vítězná, a Blaugranas tak po sérii pěti vzájemných duelů s Rayem bez výhry konečně získali všechny tři body.

Barcelona při 100. zápasu Xaviho na lavičce zdolala Almeríi, podle sílících spekulací se ovšem zároveň mohlo jednat o jeden z posledních duelů pod vedením Španěla. Ten už odchod oznámil zkraje roku, pak ale po několika měsících vzal svoje slova zpět, jenže nedávné prohlášení o finanční situaci Blaugranas nahněvalo prezidenta klubu. Vallecano trápil druhý nejhorší útok ligy, s Barcou nicméně neprohrálo pětkrát v řadě.

V katalánské metropoli však tentokrát začalo katastrofálně. Hned ve třetí minutě si totiž Lewandowski hrudí zpracoval míč vyslaný Laminem Yamalem a z hranice malého vápna nekompromisně zavěsil do sítě Raya. To se málem vrátilo do utkání poté, co tvrdě vypálil Jorge de Frutos, jenže jeho ostrý pokus dokázal ztlumit Marc-André ter Stegen. Na druhé straně mohl naopak navýšit vedení domácích rozběhnutý Lewandowski, avšak útočný úprk polského kanonýra zneškodnil včasným návratem Florian Lejeune.

Po změně stran propálil hostujícího gólmana tvrdou ránou nártem Joao Cancelo. Portugalský reprezentant ale o svou radost brzy přišel, když rozhodčí odpískal útočný faul, jímž se bývalý hráč Manchesteru City provinil. Krátce před hodinou hry se na útočný výpad vydal Álvaro García, jeho přízemní střele k tyči ale vystavil stopku ter Stegen.

Na druhé straně pálil o chvíli později Fermín López, jenže i proti jeho pumelici se vytáhl Stole Dimitrievski. Pojišťovací gól přidal až v 72. minutě Pedri poté, co úspěšně dorazil pokus Joaa Félixe, který před svým zakončením předvedl povedený slalom ve vápně Raya. Mladý Španěl se s jedním přesným zásahem nespokojil a krátce po své předchozí brance přidal z úniku další.

Šestá domácí výhra Katalánců v řadě tak rozhodla o jejich titulu vicemistra. V příštím kole se představí 25. května v Seville, Vallecano tentýž den přivítá Bilbao.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele