19. kolo
02.01.2024 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sergio Camello (© AFP)

Nedisciplinované Getafe při kuriózním pykání za sedm let starý prohřešek nestačilo na Rayo

Getafe prohrálo v 19. kole LaLigy s konkurenčním Vallecanem 0:2. Zápas městských rivalů se konal na stadionu Atlétika Madrid jako důsledek výtržností příznivců Azulones z roku 2017. Jejich chování bylo původně potrestáno jedním odehraným duelem bez fanoušků, po zdlouhavém odvolávání však disciplinární komise podivuhodně změnila ortel na jedno utkání hrané na 20 kilometrů vzdáleném hřišti za účasti diváků na tribunách. Osud madridského derby nastínila 40. minuta, v níž byl vyloučen domácí Juanmi Latasa, což svými premiérovými trefami v sezoně potrestal Sergio Camello. Krátce po změně stran navíc viděl červenou kartu také Mason Greenwood, jenž zpražil ostrými slovy rozhodčího.

Fotbalisté Getafe prožili poměrně povedený konec kalendářního roku 2023. Na výhry proti Valencii a Seville totiž navázali cennou remízou 3:3 z Estadio Metropolitano, kde šokovali domácí Atlético dvěma přesnými zásahy v samotném závěru. O vyrovnávací gól se postaral Borja Mayoral, jenž měl v aktuálním ročníku na pažbě už 12 ligových tref. V opačném rozpoložení se nacházelo Vallecano, které v prosinci nevstřelilo v LaLize ani jednu branku.

V důrazně hraném utkání viděli diváci první vážnější situaci v osmé minutě, kdy se dostal ke střele ve skluzu Latasa, jeho zakončení však proletělo těsně nad horní tyčí. Po velmi nevýrazných 25 minutách ze strany Los Vallecanos musel David Soria řešit nebezpečnou ránu z hranice pokutového území, kterou vyslal Isi Palazón a také následnou dorážku.

Domácí brankář si v obou případech poradil. Stejně si počínal i o chvíli později, kdy vyřešil další dvě nepříjemná zakončení z rohových kopů. V závěru poločasu poslal svůj tým do oslabení Latasa poté, co byl podruhé žlutě napomínán. Hosté dokázali využít početní převahu ještě v nastavení první půle, když se z dorážky prosadil Camello.

Hned po návratu z poločasové přestávky navíc přidal mladý Španěl po pěkné individuální akci druhý přesný zásah. Další špatná zpráva pro Azulones přišla v 50. minutě. Greenwood se neudržel a nevybíravým způsobem zareagoval na konání hlavního rozhodčího, svým chováním tak zařídil druhou červenou kartu v tomto duelu a již osmou klubovou v ročníku. Po odehrané hodině si mohl Soria oddechnout poté, co hlavičku Óscara Valentína vytlačil konečky prstů alespoň na pravou tyč.

Hráči Getafe tak načali nový kalendářní rok katastrofálně. O nápravu se pokusí 21. ledna na půdě Osasuny. Vallecano přivítá o den dříve Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele