3. kolo
28.08.2023 21:30 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Atléti neměli se svým oblíbeným soupeřem slitování, nebohé Rayo deklasovali sedmi góly

Atlético Madrid zvítězilo v dohrávce třetího kola LaLigy na půdě Vallecana suverénně 7:0. Na rozdíl od minulého týdne, kdy Los Colchoneros proti Betisu neskórovali, otevřel tenktokrát gólová stavidla už ve druhé minutě Antoine Griezmann. Do poločasu navíc přidali hosté ještě dva přesné zásahy, po pauze dokonce další čtyři, a prodloužili tak skvostnou bilanci bez porážky ve vzájemných soubojích s Rayem na 15 utkání. K vysokému triumfu favorita přispěl svým dílem i dvougólový Álvaro Morata.

Premiéra nezvykle zbarvených výročních dresů Atlétika proběhla na půdě Betisu a velmi defenzivně vedený duel vyústil v bezbrankovou remízu. Prakticky neviditelný byl v tomto utkání Memphis Depay, jenž se o týden dříve prezentoval krásnou trefou do sítě Granady. Nově jmenovaný kouč Vallecana Francisco Rodríguez už si získal srdce fanoušků a dovedl v úvodu sezony Rayo ke dvěma po sobě jdoucím venkovním výhrám.

Raketový start Atlétů Rayo vůbec nezachytilo a po dvou minutách prohrávalo. Rodrigo de Paul našel centrem ve vápně Griezmanna, který míč uklidil k pravé tyči a poslal hosty do vedení. O tři minuty později mohlo být pro Rodríguezovy svěřence ještě hůře, ale Depay z bezprostřední blízkosti nepropálil Stole Dimitrievskiho. Nizozemský reprezentant se zásahu však dočkal po čtvrthodině hry, kdy mu stačilo nastavit placírku na přihrávku Saúla Ňígueze a po tristním bránění Los Vallecanos podruhé rozvlnil síť. Ofenzivní galapředstavení celku z hlavního města pokračovalo ve 36. minutě, kdy si na průnikový pas naběhl Nahuel Molina a ranou mezi nohy překonal Dimitrievskiho.

Domácí po změně stran neměli co ztratit a hráli s Atlétikem otevřenou partii. To se jim vymstilo v 73. minutě, kdy si na hraně ofsajdu naběhl za obranu Morata, jenž tváří v tvář makedonskému gólmanovi zachoval chladnou hlavu a balon poslal za jeho záda. Druhou asistenci si po de Paulovi připsal také Ňíguez. Demolice Raya pokračovala 11 minut před koncem, kdy střídající Ángel Correa chytrým lobem po hororové rozehrávce Dimitrievskiho přidal pátý gól. Nenasytní Los Colchoneros stále neměli dost a v rozmezí dvou minut v závěru přidali další dvě trefy. Nejprve z protiútoku skóroval Morata, na nějž navázal sedmým gólem do sítě Los Vallecanos Marcos Llorente.

Návrat na vlastní stadion se tak vůbec nepovedl a Vallecano utrpělo vysokou porážku. V příštím kole se 2. září představí na půdě Betisu, Atlético o den později přivítá Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele