24. kolo
11.02.2024 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Muriqiho gól v nastavení zajistil Mallorce první ligovou výhru v novém roce

Mallorca vyhrála ve 24. kole LaLigy nad Vallecanem 2:1. První půle nenabídla nikterak atraktivní fotbal, hned na začátku té druhé však přišel úvodní gól. O ten se postaral domácí záložník Antonio Sánchez, jenž pohotovou střelou z první využil šťastného odrazu míče. Hosté sice dokázali v 76. minutě díky Álvaru Garcíovi srovnat, v nastaveném čase však rozhodl o triumfu domácích Vedat Muriqi. Piráti tak přerušili pět utkání dlouhou šňůru bez tříbodového zisku a v tabulce se na rozdíl šesti bodů vzdálili sestupovým pozicím.

Rayo v minulém kole padlo se Sevillou a jeho čekání na ligový triumf se protáhlo už na čtyři zápasy. Klíč k jeho probuzení mohl mít Isi Palazón, který sice zůstával v sezoně bodově za očekáváním, v duelu s Andalusany ale ukázal obrovské herní kvality. Mallorca čekala na tříbodový úspěch ještě déle, mohla však navázat na kvalitní výkony z poháru, v němž byla blízko finálové účasti.

Poklidný začátek střetnutí narušil během prvních 20 minut pouze Kike Pérez, jenž se hned několikrát slibně prodíral obranou Raya, ze své aktivity ale vytěžil jen žlutou kartu pro soupeře. Vallecanu se dařilo od úvodních minut velmi dobře hlídat vysoké centry do vápna, čímž eliminovali největší útočnou hrozbu domácích Muriqiho. Směrem dopředu se ale v první půli pro změnu zmohlo pouze na jednu jedovatou ránu Alfonsa Espina.

Po změně stran ale už ohrožení ze strany Mallorky přišlo. Postaral se o to ve 48. minutě Dani Rodríguez, který vyslal do vápna centr, jenž hostující obrana smolně prodloužila k Sánchezovi. Ten se na hranici malého vápna dlouho nerozmýšlel a střelou z první rozvlnil síť Raya. Pojistit náskok mohl střídající Manu Morlanes, nicméně jeho slalom před šestnáctkou hostí skončil pouze zakončením vedle pravé tyče. V 76. minutě pak přišlo ze strany hostů vyrovnání, když skluzující Giovanni González nešťastně přihrál míč před prázdnou bránu Garcíovi, pro něhož nepředstavovalo zasunutí balonu do prázdné brány žádný problém. V závěrečném nastavení ale prokázal zabijácký instinkt do té doby neviditelný Muriqi a přesnou hlavou z rohu duel rozhodl.

Mallorca tak poprvé v tomto kalendářním roce v lize zvítězila. V dalším kole ji čeká 18. února souboj se Sociedadem, Rayo se ve stejný den utká s Realem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele