25. kolo
18.02.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manuel Pellegrini (© AFP)

Betisu chyběla k pomstě za pohárové vypadnutí zkraje roku přesnější muška Mirandy

Betis remizoval ve 25. kole LaLigy na svém stadionu s Alavésem 0:0. Na šance skoupé utkání přineslo největší pozdvižení hned ve druhé minutě, kdy rozvlnil síť domácích Samu Omorodion, jenž byl hostům vypůjčen z Atlétika Madrid. Rozhodčí však radost rychle utnul kvůli ofsajdu. El Glorioso měli nejblíže k vytoužené brance zkraje druhého dějství, ale jelikož Juan Miranda svou šanci neproměnil, odplata za lednové vypadnutí z Copa del Rey se nekonala.

Hráči Betisu od poloviny prosince stále nemohli najít ideální dlouhodobější formu. Z posledních tří ligových duelů sice dokázali posbírat sedm bodů, v týdnu ovšem nestačili v Evropské lize doma na Dinamo Záhřeb. Fanoušky El Glorioso netěšila právě forma na vlastní půdě, kde zelení vyhráli od listopadu jen jednou. Nepříjemnou bilanci mohli vylepšit proti Deportivu, které mělo za sebou dvě těžké bitvy s Barcelonou a Villarrealem, ze kterých získalo jeden bod.

Babazorros mohli jít do vedení hned v úvodu zásluhou Omorodiona, jenže jeho trefa byla nakonec kvůli předešlému ofsajdu odvolána. Na druhé straně hlavičkou zahrozil Abde Ezzalzouli, pokus mladého Maročana ale skončil nad bránou. O pár minut později se do vápna probíjel znovu Omorodion, tentokrát však nedokázal ukočírovat míč, a nezvládl tak ani vystřelit.

Obrovská šance pro domácí přišla krátce po změně stran, když přihrávku na zadní tyč ve skluzu zakončoval Miranda, reflexivně proti jeho pokusu zakročil Antonio Sivera. Zelení nadále stupňovali tlak, jenže ten k dalším větším příležitostem nevedl. Ke konci zápasu přebral otěže nováček soutěže, jehož rychlé protiútoky mohly být smrtící, nebýt skvělé práce defenzivní řady, která si musela často pomáhat nedovolenými zákroky. V nastavení mohl zápas rozhodnout střídající Carlos Benavídez, jenže jeho rána letěla doprostřed brány, kde byl připraven Rui Silva.

Betis tak opět prodloužil domácí trápení a před zraky vlastních fanoušků získal jen bod. V následujícím kole vyzve 25. února Bilbao, Alavés změří o den dříve síly s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele