9. kolo
07.10.2023 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Osasuna schytala v Madridu čtyřgólový výprask. Bellingham překonal Ronaldův rekord

Real Madrid porazil v devátém kole LaLigy Osasunu 4:0 a zůstal na zrekonstruovaném stadionu neporažen. Na špičku tabulky vrátil Bílý balet ve formě hrající Jude Bellingham, jenž si svým sedmým a osmým zásahem v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže. Madriďanům se vysoká částka utracená za anglického záložníka vyplácí, jelikož osm gólů v úvodních osmi představeních v LaLize v dresu Realu nezaznamenal ani v roce 2009 Cristiano Ronaldo, jenž se za stejný počet utkání prosadil sedmkrát.

Bílý balet v týdnu sehrál krásný zápas Ligy mistrů v Neapoli, kde zvítězil 3:2. Na titulní strany velké části sportovních deníků se po zásluze znovu dostal 20letý supertalent Bellingham, jehož slalom mezi obránci italského mistra se zařadil mezi nejhezčí branky hracího dne. Čelit našlapané ofenzivě madridského klubu přijela Osasuna, která v minulém kole zvítězila na stadionu Alavésu, čímž přerušila šňůru pěti soutěžních duelů bez výhry.

Fanoušci Realu si poprvé zakřičeli gól už v deváté minutě, kdy po sérii krátkých přihrávek zamířil přímo pod břevno ve vápně zakončující Bellingham. Brzkou brankou se ovšem domácí možná až příliš uklidnili a ve vlažnějším tempu si další příležitosti nevypracovávali. Před odchodem do šaten naopak mohli zničehonic udeřit hosté. Jon Moncayola nejprve o kousek minul levou tyč a chvíli nato přestřelil ve stoprocentní šanci branku Ante Budimir.

Po změně stran ale uklidnil lehce nervózní publikum druhou trefou v utkání Bellingham. Anglický mladík si tentokrát počkal na hraně ofsajdu na přihrávku od Federica Valverdeho a střelou mezi nohy rozvlnil síť. Valverde měl prsty i ve třetím gólu Bílého baletu. Brilantním pasem tentokrát vyzval k samostatnému úniku Viníciuse Júniora, jenž v obrovské rychlosti obešel brankáře a po zemi uklidil míč do opuštěné brány. Brazilskému útočníkovi o chvíli později děkoval Joselu, který po jeho přihrávce poslal balon za záda bezmocného gólmana. Host z Espanyolu v závěru mohl přidat pátou trefu domácích, z penalty ale trefil jen uprostřed stojícího Sergia Herreru.

Real Madrid zaváhání nepřipustil a po zásluze zvítězil. V dalším kole sehraje 21. října zápas na stadionu Sevilly, kde na něj bude mimo jiné čekat i legendární Sergio Ramos. Osasuna o den dříve přivítá Granadu.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele